Konsertmaraton på 3 scener på Musikkhøgskolen - 2

Serendip

  • Lørdag 18. februar 2017
  • 14.00
  • Norges musikkhøgskole
  • Gratis!

Medvirkende

Makan, Oneno, Tander og Daiisy, Karwowski/Tidemann/Kann + Henrik Nordahl, Slow Is The New Fast, Jazzkorpsensemblet.

Omtale

Makan:

MAKAN er et nytt og spennende musikalsk foretak som er initiert, administrert og komponert av Emil Brattested. Bandet består av tre Buskerud-gutter, krydret med litt ekte vossabass. Prosjektet ble startet med en grunnleggende idé om å lage jazzmusikk sentrert rundt bruken av slide-gitar og steel-gitar i tett samspill med trompet. Formatet ble til slutt en kvartett med fleksible musikere som ble nøye valgt ut for sine ferdigheter og erfaringer fra mange forskjellige stilarter og prosjekter. Komposisjonene er laget med et ønske om å utforske slide-/steel-gitarens kvaliteter, og musikken skal helst finne balansen mellom å både være spennende for musikerne å spille, og samtidig være interessant for flere enn bare jazzelskerne. Musikken henter inspirasjon, både bevisst og/eller ubevisst, fra blant annet folkemusikk, blues, alternativ rock og annen moderne jazz. Alt inngår i et stilsikkert uttrykk med stort rom for improvisasjon og personlig preg fra de enkelte musikerne. Bandet består av Emil Brattested (gitar/pedal steel), Mats Mæland Jensen (trommer), Magnus Aannestad Oseth (trompet) og Bjørnar Kaldefoss Tveite (kontrabass).

Hør Makan (soundcloud)

Oneno:

Oneno er en improviserende duo som består av Torstein Slåen og Martin Sternberg. De forener sin felles kjærlighet for Fennesz, Jon Hopkins og Supersilent i lange, uavklarte, musikalske strekk, som kan være uforståelig vakker på den ene siden og påtrengende stygt på den andre. Uansett følger begge intuisjonen hele veien, og kan derfor ikke love deg noen ting. Det eneste de kan love er at det kan være verdt å ta turen.

Hør Oneno (soundcloud)

Tander:

«Tander er eit band som oppstod våren 2016, med litt utskiftninger hausten 2016. Dei held for tida til i Oslo, men består av medlemmer frå austlandet, vestlandet og lenger nord i Noregs land. Musikken beveger seg innanfor eit eksperimentelt rock/pop-landskap, der det også blir presentert elementer som improvisasjon og støy innimellom vakre, sarte melodier. Direkte og melankolske tekster står i fokus på lik linje som det musikalske. Musikken og tekstane er forløpig skrive av vokalist Birte Slettevoll som henter inspirasjon frå mellom anna Dot Hacker, Kate Bush, Lovelovelove og Massive Attack. Bandets medlemmer har erfaring innan diverse pop, klassisk, rock, jazz og improvisasjonsmusikk. Bandet består av Birte Slettevoll (vokal og live electronics), Eskild Myrvold (bass & vokal), Liv Andrea Hauge (synth og vokal), Ask Vatn Strøm (el-gitar) og Martin Mellem (trommer).

Daiisy: 

DAISY består av Thea Emilie Wang og Henrik Håland, og er en eksperimentell popduo som blander fengende riff, enkle melankolske melodier og improvisasjon inn i en vakker klanglig verden. Gjennom bruk av effektboks og elektronikk, kombinert med lyden av akustiske trommer, vokal og fengede melodier, skaper DAISY et originalt og spennende lydlandskap. Bandet ble startet våren 2015 ved Norges musikkhøgskole og var med på turnéen «Framtida i norsk jazz» 21.-26. april i regi av Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter. De spilte samtidig på «Jazz i sikte» i Bergen på U.S.F Verftet, og sist høst spilte de også på festivalen Vill Vill Vest hvor de ble trukket ut blant 48 band av 700 søkere.

Hør Daiisy (soundcloud)

Karwowski/Tidemann/Kann + Henrik Nordahl

– Karwowski, Kann og Tidemann er en fri-improvisert soundscape trio fra Norges musikkhøgskole. Bandet ble etablert gjennom en mutuell fasinasjon for lydlandskap og jazz med etnisk og orientalske innflytelser. Bandet ble opprett av Aleksander Tidemann høsten 2014 med ønske om å videreutforske lydlandskap via Live Performance, der denne tradisjonen ofte er begrenset til studioproduksjon og bruk i andre medier og ulike kunstgrener hvor selve musikken kun representerer et estetisk pålegg. Trioen jobber helt improvisert, men ofte med et utarbeidet landskap som et grunnleggende tema, både konkret og abstrakt.

Våren 2015 ble trioen utvidet til et flersanslig bandkonsept der Henrik Nordahl, ved Kunsthøgskolen i Oslo, ble med som visuell artist. Hans bidrag endret uttrykket til et intimt samspill mellom male- og billedkunst, representert og projektert på overhead og lerret, og musiseringen til musikerne. Denne improvisatoriske dialogen gjør kvartetten til en original oppvisning der musikk og maleimprovisajon fusjoneres for å danne ulike landskap og atmosfærer hos publikum. Består av Aleksander Tidemann (live electroncis), August Kann (vokal), Fredrik Karwowski (gitar og FX) og Henrik Nordahl (maleri, billedkunst og projeksjon)»

Hør Karwowski, Tidemann, Kann (soundcloud)

Slow Is The New Fast: 

Bandet spiller egenkomponert materiale i grenselandet mellom flere forskjellige sjangere, med jazzen som et felles utgangspunkt. Musikken henter sin inspirasjon fra Henryk Gorecki, Thomasz Stanko, Christian Wallumrød og mye annet. Lange komponerte strekk blander seg med både korte og lange improvisasjoner. Soundet er akustisk, varmt og drar deg hele tiden videre innover i musikken. Musikerne blander sammen alle inspirasjonskildene til et felles uttrykk som er ekspressivt og unikt. Det store målet til musikken er å kunne blande sømløst elementer fra sen klassisk musikk, folkemusikk, moderne jazz og impro på en organisk måte.  Slow Is The New Fast er: Lyder Øvreås Røed (trompet), Hans Kjorstad (fele), Tore Ljøkelsøy (trommer), Bjørn-Even Bjarkli Verbeke (piano), Joel Ring (bass).

Hør Slow is the new fast (soundcloud)

Jazzkorpsensemblet:

«Jazzkorpsensemblet» er tittelen på mitt eksamensprosjekt på Norges musikkhøgskole våren 2016, som ble godt mottatt og har et ønske om å spille mer sammen. Bandets besetning med seks blåsere, bass og trommer er noe utradisjonell, men desto mer spennende å både skrive for og å spille med - og forhåpentligvis også lytte til. Musikken er en god blanding av mye forskjellig innenfor jazzfeltet, og viktige inspirasjonskilder er bl.a. Charles Mingus, Per Zanussi og Team Hegdal. Bandets leder står også for alle komposisjoner og arrangementer, og de øvrige medlemmene er stort sett studenter ved Norges musikkhøgskole. Besetningen er noe fleksibel, men grunntanken er bass, trommer og en haug med blåsere.

Tilbake til Serendip-festivalens hovedside