Konsertmaraton på Nasjonal jazzscene

Serendip

  • Lørdag 18. februar 2017
  • 19.00
  • Nasjonal jazzscene, Victoria
  • 200/100

Medvirkende

Tiur, Pre-Echo, Master Oogway og Susanna.

Omtale

Susanna:

Susanna utgav i fjor sin 11. plate Triangle, en «Kunstnerisk triumf…» (Dagsavisen), «Musikalsk nytelse» (GAFFA Norge) og «Et vakkert verk» (Klassekampen) er bare noen få utdrag fra hyllesten plata mottok. Med fullt band kommer Susanna til Serendip for å dele sin uttrykksfulle og tidvis dramatiske musikk.

Triangle er soulmusikk for tapte sjeler. Susannas første soloalbum siden 2012 og hennes ellevte album totalt, er en mastodont av en singer-songwriter-utgivelse. Tringle består av dyptpløyende og uttrykksfulle tekster og åndelighet som overordnet tema. Uttrykket er dramatisk, sammensatt og variert; instrumenter som fiolin, tuba og langeleik er smeltet sammen med synth, samples og programmering. Susanna (vokal og piano), Helge Sten (gitar), Jo Berger Myhre (bass), Andreas S. Løwe (tangenter) og Fredrik Wallumrød (trommer).

Tiur: 

– Livet er ikke kjedelig, hverdagen er vakker, sier Bethany og Martin i Tiur. Den egenkomponerte musikken er ærlig og nedstrippet, og det forteller om hvilken del av livet de vil fargelegge. De er inspirert av norsk jazz, derav blant annet duoen til Radka Toneff og Steve Dobrogosz. Teksten er en viktig del av komposisjonene til Bethany & Martin, og de har tidligere brukt materiale av James Joyce i sine konserter.

Hør Tiur (soundcloud)

Pre-Echo:

Pre-Echo er et ganske nytt band av jazzstudenter som bruker poppa elektronikk i sin moderne jazz. Også innsmett av improvisasjon, komplekse jazzharmonier og dissonanser får plass i fengende melodier i det summende lydbildet. Utfordrende energi og spenning gir god klang. Pre-Echo er Andrea Louise Horstad (vokal/fx), Audun Haave Reknes (synth), Martin Sternberg (piano), Torstein Slåen (gitar), Eskild Myrvoll (bass) og Bård Berg (trommer).

Master Oogway:

Master Oogway er en framoverlent kvartett som henter ballasten fra de tyngre uttrykkene i jazz. Her får du oppleve et tight samspill med spontanitet, spenning og energi. De egenkomponerte fengende melodiene har en deilig blanding swingende bassriff og frie elementer. Bandet består av Håvard Nordberg Funderud (gitar), Lauritz Skeidsvoll (saksofon), Karl Erik Horndalsveen (bass), Martin Mellem (trommer).

Hør Master Oogway (soundcloud)

Tilbake til Serendip-festivalens hovedside