Kortreist – jazz fra Norges musikkhøgskole

Kortreist jazz fra Norges musikkhøgskole på Majorstua til Nasjonal jazzscene på Karl Johan. Levert til Victoria på sykkel, T-bane og trikk. Dette blir det en festkveld hvor du får servert en smakebit av alt det som kokes sammen på øvingsrommene på Musikkhøgskolen.

Medvirkende

Silent Fires - Emilie Bjørnstad/Øystein Aarnes Vik - Emil Brattested

Program

Silent Fires
Spiritualitet – i all sin betydning og avledninger – er inspirasjonen til denne kvartetten fra Oslo. Silent Fires er et norsk-italiensk elektroakustisk ensemble med sanger Karoline Wallace, trompetspiller Hilde Marie Holsen og den italienske pianisten Alessandro Sgobbio, som også komponerer musikken.

Karoline Wallace – vokal, Hilde Marie Holsen – trompet, elektronikk, Alessandro Sgobbio – piano

www.alessandrosgobbio.it   –  www.hildeholsen.com

Emilie Bjørnstad / Øystein Aarnes Vik
Vokalist Emilie Bjørnstad og trommeslager Øystein Aarnes Vik spiller versjoner av andres låter, egenskrevne låter og improviserer i duoformat. Konserten er en del av Emilies masterstudier i improvisert musikk/jazz, og baserer seg på hennes egne repertoar og en visjon om, på innovativt vis, å bryte opp singer/songwriter-sjangeren med fri improvisasjon.

Emilie Bjørnstad – vokal, Øystein Aarnes Vik – trommer

Emil Brattested solo

Emil Brattested har gjort en innspilling av solokomposisjoner for pedal steel gitar som en del av sitt masterstudium ved Norges Musikkhøgskole. Motivet bak prosjektet er å bli bedre kjent med instrumentet, og å presentere i det et nytt format. Komposisjonene er først og fremst inspirert av pedal steel gitarens særegenheter, begrensninger og muligheter. Her presenteres noe av dette materialet, i tillegg til mer eller mindre fritt improviserte strekk. Med på denne konserten er canadiske Mike McCormick som bidrar med live electronics og utvider lydbildet ved å bearbeide lyden av pedal steel gitaren underveis.

Emil Brattested – pedal steelgitar, Mike McCormick - live electronics