Yuval Weinberg.jpg

Lamentations

Masterkonsert - eksamen

Kammerkoret NOVA framfører songar parvis. Songane er komponerte til same tekst, der den eine er gamal og den andre ny. Yuval Weinberg avsluttar sin mastergrad i kordireksjon med to konsertar. Dette er den første.

  • Søndag 13. mars 2016
  • 19.00
  • Gamle Aker kirke

Medvirkende

Kammerkoret NOVA
Yuval Weinberg (dirigent)
 

Omtale

Kombinerer gamalt og nytt

Yuval Weinberg avsluttar sin mastergrad i kordireksjon med to konsertar. Trass for sin unge alder har Weinberg alt nådd å dirigere kor på høgt nivå og han har vunne fleire internasjonale prisar for korleiinga si. Han har gjort prosjekt med Berlins radiokor, Gächinger Kantorei (Stuttgart), koret i Deutsche Oper, Berlin og Phillharmonischer Chor Berlin. Opphavleg kjem han frå Israel, og han har studert korleiing i Tyskland før kan kom til Norge.

Den føste eksamenskonserten har fått tittelen Lamentations og er i Gamle Aker kyrkje 13. mars kl. 19.00. Der vil Kammerkoret NOVA framføre songar parvis. Songane er komponerte til same tekst, der den eine er gamal og den andre ny.

Den andre konserten blir framført av Solistkoret 22. april. På programmet står a cappella musikk frå ulike periodar i musikkhistoria. Mellom anna Brahms, Bach, di Lasso og Schönberg.