Sidsel Endresen
Foto: Knut Utler

Lindemanprisutdeling

Professor ved Musikkhøgskolen Sidsel Endresen får årets Lindemanpris. Kom på prisutdeling og konsert med blant andre prisvinnerens kollegaer og venner.

  • Fredag 21. oktober 2016
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • Gratis

Medvirkende

Bjørn Boysen
Ivar Grydeland/Bugge Wesseltoft/Thomas Strønen
Torgeir Rebolledo Pedersen med Morten Halle/Tina Lægreid Olsen/Helge Sunde/Torgrim Sollid
Thea Stabell
Sidsel Endresen
Vilde og Inga
Ligetrio (Eirik Baardsen Haaland/Mari Birgitte Halvorsen/Eirik Hellerdal Fosstveit)
Bethany Forseth-Reichberg/Bugge Wesseltoft/Morten Halle/Martin Morland/Knærten Simonsen/Thomas Strønen

Omtale

– Endresen er en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor «de utvidete vokalteknikker.» Hennes improvisasjonskunst er enestående. Hun har skapt en særegen stil og tilnærming til vokalimprovisasjon. Denne har hun, på en høyst selvstendig og uredd måte, videreformidlet gjennom konsertering og undervisning i en årrekke, sier styreleder i Lindemans legat Einar Solbu.

Lindemanprisen er Norges største musikkpris og deles hvert år ut til en komponist, utøver eller musikkpedagog som har gjort en spesielt betydningsfull innsats i norsk musikkliv. Prisen skal bidra til å fremme norsk musikkliv ved å fremheve særlig fremtredende musikeres innsats.

Prisen er på 150 000 kroner og deles ut av styret for Lindemans Legat.

Sidsel Endresen

Les artikkelen om årets mottaker av Lindemanprisen, Sidsel Endresen.

De unges Lindemanpris

Mottakeren av Lindemanprisen peker ut mottakeren av de unges pris som blir delt ut samme kveld. Sidsel Endresen har valgt ut duoen Vilde&Inga - Vilde Sandve Alnæs (fiolin) og Inga Margrete Aas (kontrabass).

Endresen samarbeider med Alnæs og Aas i trioen Azkadenya. Hun beskriver dem på følgende måte: - Vilde og Inga er hver for seg veldig sterke instrumentalister og improvisatører. Og den fri-improviserende duoen deres er et utforskende,dyptloddende og særdeles elastisk samspillsprosjekt, der de utfordrer både instrumental-egne konvensjoner og selve duo-formatet - og de skaper både foruroligende og ekstremt vakker musikk. De to prisvinnerne har bakgrunn fra klassisk musikk/samtidsmusikk og har studert ved Norges musikkhøgskole.

De unges lindemanpris er på 50.000 kroner.