Dirigering Badstu og Saraste
Jukka Pekka Saraste er en av Maria Badstues lærere på masterstudiet i dirigering på NMH.

Maria Badstue - dirigering

Masterkonsert - eksamen

Masterstudent Maria Badstue dirigerer Tivolis symfoniorkester i København i sin eksamenskonsert ved Norges musikkhøgskole.

  • Lørdag 4. mai 2013
  • 19.30
  • København - Tivolis Koncertsal

Medvirkende

Tivolis Symfoniorkester

Solist: Ning Feng - fiolin

Program

Henri Wieniawski: Fiolinkonsert nr. 2

Frans Waxman: Carmen-fantasi

Carl Nielsen: Symfoni nr. 2

Omtale

Maria Badstue studerer på Musikkhøgskolen med Ole Kristian Ruud og Jukka Pekka Saraste som lærere. Siden 2007 har hun studert dirigering privat hos Jorma Panula, og har fulgt ham tett i Finland og Europa på mesterklasser. Hun har også vært hans assistent ved to konserter med musikk av Sibelius og Mahler i Helsinki.  

Juryens spesialpris

Maria Badstue fikk oppmerksomhet etter at hun vant juryens spesialpris ved den prestisjefylte Lovro von Matacic Competition med det kroatiske radiosymfoniorkesteret.

Etter det har hun arbeidet med flere store danske orkestre som Odense, Sønderjyllands og Storstrøms symfoniorkestre og Hämeenlinna City Orchestra i Finland. I 2012 debuterte hun som operadirigent og dirigerte "Anglo, La Opera" av Lars Klit i København.

Senere skal hun dirigere konserter med bl.a. Göteborg symfoniker og Kristiansand, Aalborg og Sønderjyllands symfoniorkestre.

Ung dirigent

Maria Badstue startet å dirigere allerede som 17-åring, og som 20-åring dirigerte hun en konsert med Randers kammerorkester.

Trompetist

Hun har også en mastergrad i trompet fra Carl Nielsen Academy of Music og har studert med Kristian Steenstrup og Jonas Haltia. Som trompetist har hun spilt med Odense symfoniorkester.

I 2012 ble hun tildelt Dansk Kapelmesterforenings utdanningslegat og Hämeenlinna City Orchestras Stipend til unge dirigenter.