mariaberglund

Maria Berglund - sopran

Masterkonsert - eksamen

OBS! Flyttet fra tidligere oppsatt 19:30 til 19:00!

  • Lørdag 9. mars 2013
  • 19.00
  • Lindemansalen

Medvirkende

Maria Berglund - sopran

Patrik Johansson - klaver

Magnhild Korsvik - sopran

Nina Sætherhaug - mezzosopran

Omtale

I sentrum av det senromantiske repertoaret står disse tre komponistene på hver sin bauta. Wagner som den tidligste av de tre hadde stor innflytelse på både Strauss og Mahler, både i positiv og negativ forstand. De var alle inspirert til å skrive for sangere, og noen av de vakreste sopranstykkene i den klassiske musikken kommer fra nettopp disse hendene. I denne konserten presenteres høydepunkter fra deres komposisjoner for sang, og viser inspirasjon og kontraster mellom deres musikalske uttrykk.

På programmet står Wagners udødelige "Wesendonklieder", som ble til i en forstudie til hans opera "Tristan og Isolde", samt arier fra tidligere verk som "Tannhäuser" og "Lohengrin". Fra Mahlers fjerde symfoni får vi tredje sats, kalt Englesymfonien, samt utvalgte lieder. Richard Strauss representeres med noen av de mest kjente og kjære lieder, samt ensembler fra operaen "Der Rosenkavalier".

Dette er Maria Berglunds mastergradseksamen i utøvende sang på Norges Musikkhøgskole. Mer informasjon om kveldens solist på www.mariaberglund.com