Dialogue with a dream

Masterkonsert - eksamen

  • Mandag 13. juni 2016
  • 18.00
  • Universitetets aula
  • Gratis

Medvirkende

Marina Kan Selvik (klaver)

alt

Program

C.Franck: Preludue, Fugue et Variation, op.18,
arr.for klaver Aquiles Delle Vigne

M.Ravel: Gaspard de la nuit: Ondine, Le Gibet, Scarbo

F.Schubert: Fra Drei Klavierstücke D.946 nr 2 i Ess-dur

F.Liszt: 6 Grandes études de Paganini, S.141
 

Omtale

Marina Kan Selvik er en russisk-norsk pianist. Hun har tidligere studert ved Moskva Tchaikovsky Konservatorium med prof. A.Mndoyants som lærer og Academia de Musica i Portugal med prof. Aquiles Delle Vigne. Når avslutter hun masterstudiet ved Norges musikkhøgskole med Jens Harald Bratlie og Liv Glaser som lærere.

Hun har nettopp vunnet 1. pris ved den internasjonale konkurransen i Murcia, Spania, og som første norske pianist gikk hun til topps i Nordic Piano Competition i Malmø. Marina ble også tildelt den prestisjetunge «Marmortaste»-prisen ved den internasjonale konkurransen i München, en pris som bare unntaksvis deles ut. Hun er prisvinner i flere internasjonale konkurranser bl.a. Mayenne i Frankrike og Nyborg i Danmark. I løpet av samme år vant hun prøvespill for Unges konsert både for Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester, hvor hun framførte to forskjellige klaverkonserter - Prokofjev nr 2 og Rakhmaninov nr 3. 

Hun har gitt solokonserter og har vært solist med orkestre i flere land som Russland, Norge, Portugal, Armenia, Tyskland, Litauen, Jersey, Spania, Sverige, Finland, Storbritannia og Japan.

Kommende konserter i sommer inkluderer bl.a. Ukens pianist på Troldhaugen, konsert i Den Norske Opera og solist på Vestlandsk Sommersymfoni med dirigenten Halldis Rønning og Rakhmaninovs klaverkonsert nr 3 på programmet.