Masterclass med Christian Ewald

Mandag 11. og tirsdag 12 september arrangeres det masterclass for dirigentstudentene med den tyske dirigenten Christian Ehwald.

  • Mandag 11. september 2017
  • 17.00
  • Lindemansalen

Medvirkende

Christian Ehwald (f. 1953) er Kunstnerisk leder og sjefsdirigent, Shenzhen symphony orchestra i Kina.

Program

Undervisningen (med symfoniorkester) foregår i Lindemansalen begge dager 17.00 – 21.00 (21.30). På repertoaret står Mozart, Symfoni nr. 39 og Brahms, Variasjoner over et tema av Haydn.

Omtale

Portrettfoto av Christian Ewald
Christian Ewald

Ehwald er en nestor blant tyske dirigenter, med lang fartstid på den internasjonale konsertarenaen. Han har studert dirigering i Berlin og under Arvid og Mariss Jansons ved konservatoriet i St. Petersburg. Han var også prisvinner i «Herbert von Karajan International Conducting Competition» i 1979.

Ehwald har vært sjefsdirigent for orkestrene i Jena og Magdeburg, og er nå kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Shenzhen Symfoniorkester, i Kina. I tillegg har han gjestedirigert de største orkestrene i Tyskland, som Berlin-filharmonien, Dresden Staatskapelle, Dresden Filharmoniske Orkester, Bayerische Rundfunk Orchester, Radiosymphoniorchester Köln, Berlin Radio Symphoniorchester og ikke minst Gewandhaus Orchester Leipzig som han har hatt et mangeårig samarbeid. Ehwald har også dirigert store orkestre i USA, Europa, Japan, Kina og Korea og Australia og New Zealand.

Christian Ehwald er også ansatt som professor i dirigering ved Hanns Eisler-instituttet i Berlin. Han er en meget anerkjent dirigentlærer og trekker til seg dirigentstudenter fra hele verden.