Kammerkoret4
Kammerkoret anno 2011.

Meditativ adventskonsert med Musikkhøgskolens kammerkor

Har du lyst til å gå på en julekonsert fri for vanlige julesanger? Programmet er satt sammen av musikk for kor, solister, orgel og slagverk, og det hele rammes inn av meditative gonger. Dette blir en vakker og stemningsfull opplevelse.

  • Fredag 9. desember 2016
  • 18.00
  • Gamle Aker kirke
  • 100/50, i døra

Medvirkende

Musikkhøgskolens kammerkor
Inger-Lise Ulsrud (orgel)
Bjørn Løken (slagverk, vibrafon, gonger og krystallinstrumenter)
Bjørn-Christian Svarstad (marimba)
Tone Bianca Sparre Dahl (dirigent)

Program

John Tavener: Annunciation  (1992)

Marcus Paus: O Magnum Mysterium for marimba og kor  (2007)
       Bjørn-Christian Svarstad (marimba)

Alfred Schnittke: Voices of nature for 10 damestemmer og vibrafon (1972)
       Bjørn Løken (vibrafon)

Arvo Pärt: De profundis, salme 130  for mannskor, slagverk og orgel (1980)
       Inger-Lise Ulsrud (orgel), Bjørn Løken (slagverk)

Bjørn Løken: Meditasjon med gonger og krystallinstrumenter

Arvo Pärt: Sieben Magnificat- Antiphonen (1988, 1991)
Nr 5: O Morgenstern
Nr 6: O König aller Völker
Nr 7: O Immanuel

Olivier Messiaen: La Nativité de Seigneur; sats 6 - Les Anges
       Inger-Lise Ulsrud (orgel)

Joachim Knoph: Gather ye rosebuds while ye may (2011)
       Solist: Ragnhild Thu Austnaberg, Inger Lise Ulsrud (orgel)

James MacMillan: Strathclyde Motets; Dominus Dabit Benignitatem (2006)

Eriks Esenvalds: O Salutaris Hostia (1977)
       Solister: Eirin Løvstad og Renate Ekerhovd

Alfred Scnittke: fra Konsert for kor, sats 4 (1985)

Omtale

Musikkhøgskolens kammerkor

Musikkhøgskolens kammerkor loser studentene gjennom de viktigste verkene i korrepertoaret. Publikum kan oppleve alt fra Bachs Magnificat til operalitteratur med full regi. Norges musikkhøgskole engasjerer dirigenter på internasjonalt toppnivå for å lede prosjektene, som gjennomføres to ganger i året.

Med en samling av noen av de beste unge stemmene i landet, har Musikkhøgskolens kammerkor et stort potensial for å fremføre musikalske tolkninger på høyt nivå.

Koret ble startet i 2007 og hadde sin debutkonsert 30. november samme år. Koristene er sangstudenter, kordireksjonsstudenter og andre som har kammerkor som valgfag. Undervisningen er prosjektbasert og skal gi studentene erfaring i koristisk musisering.

Å synge i kor og ensembler er blitt en viktig del av flere og flere sangere sitt virke. I de senere år har det dukket opp flere kor og ensembler i Norge som opererer på profesjonell basis, i tillegg til de allerede etablerte operakorene både i Norge og i utlandet. Kammerkoret ved NMH gir studentene verdifull erfaring til videre arbeid med kor etter studiene.

Musikkhøgskolens kammerkor på denne konserten:
Karen Mathilde Heier Hovd, Solveig Bergersen, Eline Refvem, Guro Utne Salvesen, Eirin Løvstad, Ragnhild Thu Austnaberg, Kristine Våge, Renate Ekerhovd, Christiane Thamm, Margitte Narvesen, Synnøve Sætre, Synne Marie Vinje, Marika Schultze, Anette Dean, Cecilia Lund Tomter, Frida Lund-Larsen, Sandrine Schau, Edvard Taugbøl Hasseldal, Adrian Lara, Sean Bell, Svein Oskar Smogeli, Håkon Anvik, Olav Leden Nytrøen, Ludvik Kjærnes, Jon Berg Eriksen, Jonathan Steen Bjørnseth, Tobias Stückelberger, Magnus Berg, Carl- Christian Kure, Trym Ramlo Ystad, Jonas Navarsete, Yuval Weinberg, Hugo Herrman, Aleksander Myrling, Bjørnar Øksenvåg, Andreas Gotliebsen

Tone Bianca Sparre Dahl

Tone Bianca Sparre Dahl har lang erfaring som dirigent og sangpedagog. Hun er utdannet i musikkpedagogikk fra Musikkhøgskolen og Kodály-instituttet i Ungarn, og har diplomeksamen i kordirigering. Hun mottar Statens 10-årige stipend for etablerte kunstnere siden 2014. Tone Bianca Sparre Dahl har undervist ved Musikkhøgskolen siden 1991, og er ansatt som førsteamanuensis i korledelse.

Hun er dirigent for kammerkoret Schola Cantorum, et av landets ledende kor. Koret har under hennes ledelse vunnet prestisje-tunge priser, mottatt ensemblestøtte fra kulturrådet og utgitt to CD-er på 2L - Lindberg Lyd. Hun er ofte brukt som dommer ved internasjonale korkonkurranser og som foredragsholder i inn- og utland, gjerne med temaet «Kommunikasjon mellom kor og dirigent». Hun har utgitt en lærebok i kordidaktikk, «Korkunst». Boken er oversatt til svensk og engelsk og er mye brukt som lærebok ved høyskoler i Norden.

alt

 

Inger-Lise Ulsrud

Inger-Lise Ulsrud har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main, Stockholm og Düsseldorf. I 1991 ble hun prisvinner ved improvisasjons-konkurransen i Altenberger Dom, og i 1996 debuterte hun i Oslo Konserthus.

Inger-Lise Ulsrud har en stor konsertvirksomhet og har deltatt på en rekke festivaler i Russland og store deler av Europa, som i Thomaskirken i Leipzig, Marktkirche i Halle, domkirken i Riga, Passauer Dom, Salzburger Dom, Schleswiger Dom, Birmingham Cathedral, Hallgrimskirkja i Reykjavik og Nidarosdomen.

Siden 1993 har hun undervist i orgel og orgelimprovisasjon ved Norges musikkhøgskole og regelmessig gitt mesterklasser i improvisasjon i inn- og utland. Hun er nå professor i orgel og improvisasjon ved Norges musikkhøgskole og kantor i Uranienborg kirke i Oslo. Inger-Lise Ulsrud har medvirket ved en rekke CD-innspillinger.

I 2009 utkom CD-en Olivier Messiaen: «Early organ works» innspilt i St. Nikolai, Halmstad, Sverige og i 2014 «Meditatio» med to orgelsykluser av Kjell Mørk Karlsen, innspilt på Kuhn-orgelet i Uranienborg kirke i Oslo.

alt

 

Bjørn-Christian Svarstad

Bjørn-Christian Svarstad studerer for tiden på mastergradsnivå på Norges musikkhøgskole under veiledning av Tomas Nilson og Hans Kristian Kjos Sørensen.

Siden han flyttet fra Trondheim i 2011 og startet sine studier ved Musikkhøgskolen har han vikariert hos flere av landets forsvarskorps, samt Trondheim Symfoniorkester, Operaorkesteret og Oslo Filharmonien. Han har tidligere også vært solist med bl.a. Forsvarets Stabsmusikkorps og i Oslo Symfoniorkester, som den ene halvdelen av slagverksduoen PERCelleh. Som en del av studieprogrammet har Bjørn-Christian blitt tildelt et toårig stipendiat i Oslo Filharmonien.

alt