Bilde hoeprich.jpg

Åpen undervisning Eric Hoeprich

Eric Hoeprich, som er spesialist på historiske klarinetter, skal ha mesterklasser, åpen undervisning, workshops og konsert på Musikkhøgskolen fra 3.-5. mars.

  • Mandag 3. mars 2014
  • 15.00
  • U1021

Program

Omtale

Klarinettist Eric Hoeprich er en ledende autoritet på historisk oppføringspraksis. Han underviser ved Indiana University og konservatoriene i Paris og Haag.

Eric Hoeprich er spesialist på historiske klarinetter. Han underviser ved konservatoriene i Paris og den Haag, og ved universitetet i Bloomington, USA. Som solist og orkestermusiker spiller han med de beste ensemblene i verden, og har utgitt CD-er på Deutsche Grammophon, Philips, EMI, SONY, Harmonia Mundi, Glossa og Decca. Han har også skrevet en bok om klarinettens historie (Yale University Press, 2008), og har en stor samling originalinstrumenter. I sitt hjem utenfor London har han opprettet et eget verksted for restaurering og nybygging av historiske klarinetter.

Om foredraget onsdag 5. mars

NMH får besøk av en ekspert på historiske instrumenter. Klarinettisten Erich Hoeprich har siden 1980-tallet vært med på å utvide tidligmusikken til også å gjelde klassisk og romantisk musikk. Nå er det ikke bare Bach og Händel som får gjennomgå; også "klassikere" som Mozart, Haydn, Beethoven og Brahms blir tolket på nye (eller var det gamle?) måter.

Eric Hoeprich er ikke bare en fremragende solist og ensemblemusiker, han har også funnet tid til å skrive en bok om sitt instrument: The Clarinet (Yale University Press, 2008). På NMH skal han holde mesterklasser for klarinettister 3. og 4. mars, men han kan også oppleves som foredragsholder i Levinsalen, onsdag 5. mars 10:00–12:00. Temaet er "18th century methods for wind instruments: the Enlightenment, Paris Conservatoire & the Classical Style".

Hans Olav Gorset