Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Mesterklasse med Pavel Haas Quartet

Nærbilde av cellohode

Kvartettserien inviterer til åpen mesterklasse med Pavel Haas Quartet – opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter på nært hold. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Andrew Sutherland via/Flickr

Ung kvartettserie er et talentprogram for unge strykekvartetter. Oslo Quartet Series har siden oppstarten i 2012 fokusert mye av sitt arbeid på å danne et miljø og en plattform for unge kvartetter, og høsten 2013 fikk dette arbeidet en konkret retning i form av talentprogrammet som da ble dannet; Ung kvartettserie. Hvert år deltar seks eller sju unge strykekvartetter som er nøye blant strykestudenter fra Musikkhøgskolen og Barratt Due Musikkinstitutt, og deltakelse i programmet skjer kun gjennom invitasjon til å delta. Kvartettene kan delta i programmet flere år, men ikke to år på rad. Dette gjør vi for å sikre at vi favner bredere enn kun noen få kvartetter slik at vi kan spisse, men også gi flere unge musikere muligheten. Kari Ravnan (cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due) er kunstnerisk leder for Ung kvartettserie. Oppfølgingen og utvelgelsen av de unge talentene, og utvalget av det kunstneriske programmet som spilles av de unge kvartettene ved hovedkonsertene våre, gjøres av Kari Ravnan i tett samarbeid med kunstnerisk råd i Oslo Quartet Series og seksjonsledere ved Musikkhøgskolen og Barratt Due musikkinstitutt.

Pavel Haas Quartet

Fra kvartettlandet Tsjekkia kommer Pavel Haas Quartet, som ble startet i 2002. De har som seg hør og bør nære bånd til legenden Milan Skampa, bratsjist i Smetana-kvartetten og mannen bak påstanden om at en strykekvartett er det vakreste fengselet i musikkverdenen. De har vunnet flere priser, bl.a. ved Prague Spring Festival Competition og Premio Paolo Borciani i Reggio Emilia. Tidlig i karrieren var de Rising Stars i European Concert Hall Organisation, og var i perioden 2007-2009 BBC New Generation Artist. Deres til nå seks plateutgivelser har fått stor oppmerksomhet og vunnet Gramophone Awards og Daily Telegraph/Record of the Year. Kvartettens navn er en hyllest til den tsjekkisk-jødiske komponisten Pavel Haas, som tragisk endte sine dager i Auschwitz.