Mesterklasse med Veli Kujala

Kom og hør på at akkordeonist Veli Kujala fra Finland underviser Musikkhøgskolens studenter.

  • Lørdag 28. november 2015
  • 11.00
  • Gratis

Omtale

altVeli Kujala (f.1976) er utdannet akkordeonist fra Sibelius-akademiet i Helsinki, hvor han fullførte sin PHD i 2010. Han er prisvinner i internasjonale konkurranser både som akkordeonist og komponist. Helt fra starten av karrieren har han vært veldig aktiv innenfor jazz og improvisert musikk, og åpen for det meste av populærmusikk; fra prog-rock til tango, etnisk musikk til franske chansons. Bl.a. har han spilt med finske band som Pipoka, Gourmet sextet og Kalle Kalima K-18. De siste årene har han gjort seg bemerket som en fremragende utøver av samtidsmusikk, og samarbeidet med en rekke anerkjente komponister og utøvere.

Kujala har opptrådt som solist med flere symfoniorkestre og kammerorkestre og samarbeidet med dirigenter som Stefan Ashbury, Susanna Mälki, John Storgårds og Ari Rasilainen. Han har også fremført nye konserter av Sampo Haapamäki, Joachim Schneider og Jukka Tiensuu med sitt kvarttone-akkordeon, et nytt instrument han har utviklet sammen med komponisten Haapamäki. Han vil ha med seg dette instrumentet og presentere det i en avdeling på konserten i Majorstuen kirke.

Veli Kujala har spilt på etablerte festivaler og scener i hele Europa, og har også turnert i USA. Siden 2005 har han undervist i akkordeon og improvisasjon ved Sibelius-akademiet i Helsinki.

Konsert

Dagen før, lørdag 27. november, holder Veli Kujala konsert i Majorstua kirke.