Morten-Qvenlid
Morten Qvenlid.

Dobbeltkonsert: Ivar Grydeland og Morten Qvenild

Musikkakademiet

Denne doble solokonserteren gir en smakebit fra to stipendiatprosjekter. Soloimprovisasjoner som baserer seg på ensemblene Dans les arbres og Huntsville er tema for Grydelands stipendiatprosjekt. Qvenilds stipendiatprosjekt «the HyPer(sonal) Piano» går ut på å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk på forskjellige måter i flygelet. 

  • Mandag 13. oktober 2014
  • 19.30
  • Lindemansalen, Norges musikkhøgskole
  • 100/50
  • Billetter i døra

Medvirkende

Ivar Grydeland (gitar)

Morten Qvenild ( piano)

Omtale

Ivar Grydeland

Soloimprovisasjoner som baserer seg på de to improviserende ensemblene Dans les arbres og Huntsville, er tema for Ivar Grydelands stipendiatprosjekt. 

Les mer om Ivar Grydeland her

 

Morten Qvenild  HyPer(sonal) Piano  

Morten Qvenilds stipendiatprosjekt heter “the HyPer(sonal) Piano”. Prosjektet består av flygel, elektronikk og vokal. Han arbeider med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på forskjellige måter i flygelet. Qvenilds innfallsrike komposisjoner og personlige tilnærming til improvisasjon legger grunnlaget for en innovativ lydverden. 

Musikken kommer ut som en sum av Mortens inspirasjoner og personlighet. Den cathy melodien, bjørka, støyen, rastløsheten, snø, James Blake,  ordene, tre, Radiohead, plastikk, løpe, det abrupte, the kid, furua, melankolien, Frode Grytten, å reise, å reise for mye, å ikke reise, å reise til feil sted, hytta, asken, Olivier Messiaen, Hans Børli, å ikke vite, metall, elektroner, eufori, grubling, ski, undergrunn, Murakami, kajakk, country, på landet, in the country, de mørke akkordene og den skimrende flagringen. 

www.hyperpiano.com