Minsk kammerorkester
Minsk kammerorkester

Minsk kammerorkester

Internasjonale gjester

Minsk kammerorkester fra Hviterussland med verk av norske komponister på repertoaret. 

  • Søndag 26. oktober 2014
  • 18.00
  • Universitetets Aula
  • 200/150
  • Billetter i døra

Medvirkende

Minsk kammerorkester
Isaac Schuldman (fiolin)
Julia Strelchenko (klaver)
Ramon Figueras Alsius (trompet)
Maxim Semenov (horn)
Vaiva Mazulyte (klaver/celesta)
Johanne Byhring (slagverk)
Ingo Ernst Reihl, Stephan Zilias og Eirik H. Ødegaard (dirigenter)

 

 

Program


Morten Gaathaug: «Marianøkleblomvariasjoner» - fantasi over et tema av Borghild Holmsen, op 89-bis
Bernt K. Evensen: Divertissement
Ragnar Søderlind: Fiolinkonsert, op 46

Pause 

Johan Kvandal: Sonate for strykere
Dmitrij Sjostakovitsj: Konsert for trompet, piano og strykere

Omtale


Minsk kammerorkester 

Det statlige kammerorkester i Hviterussland ble stiftet i 1968 under navnet Minsk kammerorkester. I 25 år ble orkestret ledet av Yury Tzyriuk som var utdannet fra konservatoriene i Minsk og St. Petersburg. I 1975 mottok orkestret stor heder på en internasjonal kammermusikkfestival i Litauen, og ble også ansett som et av de beste kammerorkestrene i det som den gang var Sovjetunionen. Minsk kammerorkester har spilt på store scener i Moskva, St. Petersburg og hovedstedene i de tidligere sovjetiske republikkene. Orkestret har også mottatt priser i en rekke land i Øst-Europa og Asia.

I 1977 var orkestret på sin første turne i Vest-Europa, og bl. a. ble Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Spania og Italia besøkt. Men uansett turnevirksomhet, det fins nesten ikke en by i Hvite- Russland som ikke har hatt besøk av de populære musikerne i Minsk kammerorkester. Rekken over navn orkestret har spilt sammen med under de mange turneene er meget lang. Repertoaret spenner fra 1700-tallsmusikk fram til dagens moderne verk. Orkestret samarbeidet med nålevende hviterussiske komponister og med flere norske komponister. De har besøkt Norge nesten årlig de siste 10 årene, og da fremført en rekke norske verk. 

 

alt

Isaac Schuldman (fiolinsolist)

Isaac Schuldman var ansatt som professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole i 35 år. Han debuterte 13 år gammel med Minsk filharmoniske orkester og har sin utdannelse fra Leningrad Statlige Konservatorie med prof. M.M. Beljakov. Han har vunnet den internasjonale Carl Flesh  fiolinkonkurranse i  London. Schuldman har oppnådd svært gode kritikker for sine konserter i inn og-utland. Han har også utgitt plater med E. Svetlanov’s  Moskva symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Minsk kammerorkester og pianisten Robert Levin. 
 

 

alt

Julia Strelchenko (klaversolist)

Julia Strelchenko arbeider som coach og akkompagnatør ved Den Norske Opera. Til tross for sin unge alder er Julia en erfaren og veletablert musiker. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole, samt i Russland og i Finland (Sibelius Akademiet). I tillegg til å være en lidenskapelig og kreativ operamusiker, er hun også en aktiv konsertutøver som ofte opptrer i kammermusikk og i Lied-duoer. Hun har opptrådt som solist på flere festivaler og med orkestre som Sibelius Akademiet Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og Oslo Camerata.