Miriam Helms Aalien fiolin

Miriam Helms Ålien - fiolin

Masterkonsert

  • Mandag 17. mars 2014
  • 19.00
  • Den Norske Opera & Ballett, Operabalkongen
  • Kr 50
Bestill billett

Medvirkende

Miriam Helms Ålien - fiolin

Gunnar Flagstad - piano

Program

Erich Wolfgang Korngold (1897-1957)

'Much Ado About Nothing'-Suite, opus 11
1. Mädchen im Brautgemach (The Maiden in the Bridal Chamber)
2. Holzapfel und Schlehwein (Dogberry and Verges, March of the Watch)
3.  Gartenscene (Garden Scene)
4.  Mummenschanz (Masquerade (Hornpipe))

 

P.I. Tchaikovsky (1840-1893)

 "Souvenir d'un lieu cher", op. 42

1. Meditation 

2. Scherzo

3. Melodie

 

C. Franck (1822-1890):

Sonate for fiolin og piano i A-dur 

1. Allegretto ben moderato

2. Allegro

3. Recitativo-Fantasia: Ben moderato

4. Allegretto poco mosso

Omtale

Miriam Helms Ålien (f. 16. desember 1991) fra Alta begynte å spille fiolin i 6-års alderen. Etter solodebuten 8 år gammel har hun vært solist med en rekke orkestre i inn- og utland deriblant Trondheim Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester, Czech Philharmonic Orchestra Pardubice, Oslo Camerata, Kringkastingsorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester. Hun studerer i dag med Prof. Ana Chumachenco ved Musikkhøyskolen i München, etter å ha studert ved Barratt Due Musikkinstitutt fra 2004-2011, i tillegg til at hun går Diplom på Musikkhøyskolen i Oslo.  Hun har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, inkl. “Prinsesse Astrid Musikkpris”, Kocian Violin Competition (Tsjekkia), EMCY-prisen og utnevnelsen "Årets Musiker" under UMM i 2010. Miriam er en aktiv og svært dedikert kammermusiker, og hun har jobbet tett med artister som artister som Gidon Kremer, András Schiff, Yuri Bashmet, Steven Isserlis og Dora Schwarzberg. Hun blir jevnlig invitert til festivaler som Festspillene i Bergen, Verbier Festival & Academy, Hardanger Musikkfest, OCM Prussia Cove og kammermusikkfestivalene i Trondheim og Oslo, i tillegg til tallrike opptredener på norsk og internasjonal TV og radio. Miriam spiller på en 1780 G.B. Guadagnini fiolin, utlånt til henne av ekteparet Odfjell. 

Gunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, hvor han avsluttet «hovedfag akkompagnement/samspill» våren -97 med høyeste karakter. Han er i dag førsteamanuensis i akkompagnement og Fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon ved Norges musikkhøgskole.

Flagstad har opptrådt i et tosifret antall land i Europa på ledende arenaer som Wigmore Hall (London), Konzerthaus (Berlin) og BBC Radio 3, og i Norge på festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest og Festspillene i Nord-Norge. Han er jevnlig gjest i NRK radio og TV, har turnert landet rundt med Rikskonsertene, og som kammermusiker er han å høre bl. a. iTine Thing Helseth Quintet, samtidsensemblet TRAKTOR og pianoduoen 20 fingre.