Moderne italienske sanger

Masterkonsert

En vakker reise i italiensk sang - fra kjente napolitanske sanger som «Volare» til Gudfaren-tema, fra jazzstandarden «Estate» til kjente melodier av Ennio Morricone.

  • Lørdag 12. desember 2015
  • 13.00
  • Deichmanske bibliotek, hovedbiblioteket

Medvirkende

Lorenzo Nardocci (piano)

Margrethe Førre Nardocci (sang)

Program

Amor (Lamento della Ninfa, Rappresentativo) (Claudio Monteverdi 1567-1643)
Un giorno dopo l`altro (Luigi Tenco 1938-1967)
Fredags tris (Lorenzo Nardocci 1974-)
Estate (Bruno Martino 1925-2000)
Amarilli mia bella (Giulio Caccini 1551-1618)
Senza Fine (Gino Paoli 1934-)
Falsk Ballade (Lorenzo Nardocci 1974-)
Tu si na cosa grande pe me (Domenico Modugno 1928-1994)
Ancora qui (Ennio Morricone 1928-)
Utdrag fra ”Il Padrino” (Nino Rota  1911-1979)

Egne komposisjoner av masterstudent Lorenzo Nardocci.

Rekkefølge kan bli endret.

Omtale

En vakker reise i italiensk sang - fra «tradisjonelle» og kjente napolitanske sanger som «Volare» til Gudfaren-tema, fra jazzstandarden «Estate» til kjente melodier av Ennio Morricone. Dette er masterkonsert for Lorenzo Nardocci som står på scenen sammen med sanger og kone Margrethe Førre Nardocci. Sammen byr de på et stemningsfullt repertoar i skjæringspunktet mellom vise, jazz og pop. Uttrykket er vart og intimt, men med tidvis sydlansk dramatikk.

altLorenzo Nardocci er italiener, 41 år. Har bodd i Norge i over 15 år og jobber som frilanspianist innen jazz/pop-sjangre, samt pianopedagog og kantor.

Han har en bachelor i musikk fra Italia, og har studert både pedagogikk og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Nå går han på masterstudiet i jazzpiano ved Musikkhøgskolen med fordypning i jazzkomposisjon.

Som masterprosjekt har han fordypet seg i allsidighet i musikken for brukspianister. Han har lang erfaring fra musikkscene og har spilt i mange forskjellige besetning fra ulike stilarter. Han arbeider ofte som akkompagnatør i mindre og store ensemble og kor. 

 

altMargrethe Førre Nardocci har sine røtter i Haugesund og Stavanger. Hun startet sine sangstudier som 18-åring ved Norges musikkhøgskole, og avsluttet i 2001 sin bachelorgrad i klassisk sang. Hun vant 3. plass i Ungdommens sangmesterskap samme år.

Etter studier i Italia og Hamburg, avla hun i 2006 hovedfagseksamen i utøvende sang ved Norges musikkhøgskole med fordypning i sanger fra første halvdel av 1900-tallet.

Samme år utga hun en egen vise-plate på Grappa med tradisjonelle og egenkomponerte viser, produsert og arrangert av saksofonist og komponist Rolf-Erik Nystrøm. Hun har sunget med flere profesjonelle kor som Solistkoret, Operakoret og Stavanger Symfoniorkesters Kammerkor.