mozart.JPG

Morgendagens dirigenter - Figaros bryllup i kortversjon

Masterkonsert - eksamen

  • Onsdag 10. mai 2017
  • 19.30
  • Lindemansalen
  • Gratis

Medvirkende

Greven: Carl-Christian Kure
Grevinnen: Elizabeth Balfour
Susanna: Eldrid Gorset
Figaro: Magnus Berg
Cherubino: Maria Dale Johannessen
Basilio: Eirik Grøtvedt
Barbarina: Ingvild Loen
Antonio: Aleksander Løe Myrling

Regissør: Lars Harald Maagerø
Dirigent: Gunvald Ottesen (eksamen)
Repetitør: Eirik Haug Stømner

Orkester fra Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt
Konsertmester: Brage Sæbø

Norske oversettelser av: Jens Christian Ek
Bearbeidelse av: Lars Harald Maagerø og Gunvald Ottesen

Program

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Figaros bryllup i forkortet versjon

Omtale

Susanna og Figaro skal gifte seg. Men Greven vil gjerne leke litt med Susanna før hun forsvinner inn i ektestanden. Og det til tross for at han egentlig er godt gift med Grevinnen, som lengter tilbake til den svunne kjærligheten.

Cherubino er forelska i alle jenter, litt i Susanna, veldig i Grevinnen og aller aller mest i Barbarina, som til alt hell også vil ha ham. Og i bakgrunnen lusker sanglæreren Basilio og garteneren Antonio rundt og stikker kjepper i hjul.

Figaro forsøker å ordne opp, men spørsmålene rundt hvem som egentlig er forelska i hvem og hvem som egentlig lurer hvem, blir snart så komplekse at verken han eller noen andre har oversikten. Hvem vil til slutt få kysse under pinjene?

Se vuol ballare…

Dirigent - Gunvald Ottesen

Gunvald Ottesen avslutter med denne forestillingen sin bachelorgrad i orkesterdirigering, etter tre år ved Norges musikkhøgskole under Sigmund Thorp og Ole Kristian Ruud, og et år ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under Glenn Mossop. Han har i løpet av disse årene også hatt mesterklasser og undervisning med internasjonale dirigenter som Antonino Fogliani, Vasily Petrenko, Juanjo Mena, Peter Szilvay, Lawrence Renes, Lior Shambadal og Romolo Gessi.

Han gjorde sin debut som operadirigent under Oslo Operafestival 2016, med urframføring av kammeroperaen «Karlstad 1905 - Et Blad i Civilisationens Historie» av Kjell Habbestad. I mai/juni 2017 er han assistentdirigent for Magnus Loddgard ved Opera Østfolds produksjon av Mozarts «Tryllefløyten» på Fredriksten festning.

Regissør - Lars Harald Maagerø

ars Harald Maagerø er utdannet i regi ved LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts), og arbeider innenfor både teater og opera. Han har jobbet med flere anerkjente regissører både i England og Norge, inkludert Sarah Esdaile, Michael Fentiman og Peer Perez Øian.

Vinteren 2016-2017 var han regihospitant på Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola ved Den Norske Opera. Sommeren 2017 skal han regissere Shakespeares En Midtsommernattsdrøm med Thesbiteatret i Thaulowhullet i Tønsberg.