Måseidvåg dirigerer KORK på sin eksamen
Nils Erik Måseidvåg

Morgendagens dirigenter med Oslo symfoniorkester

Medvirkende

Oslo Symfoniorkester
Anina Kristine Radotina (cello)
Nils Erik Måseidvåg (dirigent)

Program

Johan Svendsen:
Norsk kunstnerkarneval, op. 14

Catharinus Elling:
Air og rococco for cello og strykere

Johannes Brahms:
Symfoni nr. 4, e-moll, op. 98
- Allegro non troppo
- Andante moderato
- Allegro giocoso
- Allegro energico e passionato

Omtale

Nils Erik Måseidvåg

Født og oppvokst i Stavanger, studerer Nils Erik Måseidvåg nå master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, der han også tidligere har tatt bachelor i orkesterdirigering under lærerne Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp.

Han har også studert klarinett med Björn Nyman og Leif Arne Pedersen. Som dirigent hadde han sin profesjonelle debut i 2014 med Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Siden det har han også dirigert Forsvarets Stabsmusikkorps flere ganger, og hadde i 2015 sin eksamenskonsert med KORK. Han har tidligere dirigert Kongelige Norske Marines Musikkorps og Vestre Aker Musikkorps. Han har også hatt prosjekt sammen med Oslo symfoniorkester.

Anina Kristine Radotina

Anina Kristine Radotina (22) går siste år av sin bachelorgrad i utøvende cello på Norges musikkhøgskole. Hun studerer hos Geir Tore Larsen, noe hun har gjort siden hun begynte på talentutviklingsprogrammet til Musikkhøgskolen i 2009. Siden den gang har hun vunnet flere priser og stipender, fått opptre som solist ved en rekke anledninger – både i mindre kammerensembler, med Det Norske blåseensemblet, og flere ganger med symfoniorkester i både inn -og utland.

alt

 

Oslo Symfoniorkester

Oslo Symfoniorkester ble stiftet i 1927, men fikk sitt nåværende navn i 1992. Orkesteret består av over 90 musikere i alderen 20 til 80 år. De fleste av medlemmene har sin musikalske bakgrunn fra barne- og ungdomsårene gjennom opplæring i musikkskole, korps og skoleorkestre. Blant medlemmene finner en også kulturskolelærere og tidligere musikkstudenter, men de aller fleste har en annen yrkesmessig bakgrunn.
 
Orkesterets faste dirigent er Jan Ola Amundsen. Orkesteret holder jevnlige konserter og påtar seg også oppdrag for kor og andre konsertarrangører

alt