Morgendagens dirigenter med Universitetets symfoniorkester

  • Søndag 5. mars 2017
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

Eirik Baardsen Haaland (horn)
Aage Richard Meyer og Nils Erik Måseidvåg (dirigenter)

Program

Aleksandr Borodin (1833-1887): Steppeskissene fra Sentral-Asia

Richard Strauss (1864-1949): Konsert nr 2 for horn og orkester

Zoltán Kodály (1882-1967): Hary Janos suite 
                         1. Prelude. The fairytale begins.
                         2. Viennese musical clock
                         3. Song
                         4. The Battle and defeat of Napoleon
                         5. Intermezzo
                         6. Entrance of the Emperor and his Court

Arturo Márquez (1950-): Danzón nr. 2

Omtale

Universitetets symfoniorkester, Oslo

altUniversitetets symfoniorkester, Oslo (USO), er et tradisjonsrikt amatørsymfoniorkester hvis røtter i universitetsmiljøet strekker seg helt tilbake til 1830-årene. Blant orkestermedlemmene finner vi både nåværende og tidligere studenter samt ansatte ved Universitetet i Oslo. Orkesteret medvirker ved universitetets faste seremonier i tillegg til at det har fem egne konsertproduksjoner per år. Håkon Daniel Nystedt er orkesterets kunstneriske leder. Fra og med høsten 2014 har orkesteret dessuten vært så heldig å få med seg Stig Nilsson som konsertmester. Nilsson er tidligere konsertmester i Oslo-Filharmonien.

Eirik Baardsen Haaland

altEirik Baardsen Haaland har siden januar 2015 vært ansatt som solohornist i Trondheim Symfoniorkester. Parallelt med oppstarten i Trondheim, fullførte han bachelorstudiene ved Norges musikkhøgskole under professor Julius Pranevicius. I løpet av studiene var han utvekslingsstudent i Stuttgart ved professor Christian Lampert, og ellers har Kjell-Erik Arnesen, Jan-Olav Martinsen og ikke minst Frøydis Ree Wekre vært viktige bidragsytere til Eiriks musikalske utvikling.

Født og oppvokst i Stavanger, gikk Eirik gradene i skole- og ungdomskorps, og etterhvert i regionale og nasjonale ungdomsorkestre. Siden fulgte store og små konkurranser og engasjementer som solist. Eirik har vikariert som solohornist i blant annet Stavanger Symfoniorkester, Göteborg Symfoniker og Konzerthausorchester Berlin, i tillegg til å være solist med både Forsvarets Stabsmusikkorps og Trondheim Symfoniorkester.

Nils Erik Måseidvåg

altFødt og oppvokst i Stavanger, studerer Nils Erik Måseidvåg nå master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, der han også tidligere har tatt bachelor i orkesterdirigering under lærerne Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp.

Han har også studert klarinett med Björn Nyman og Leif Arne Pedersen. Som dirigent hadde han sin profesjonelle debut i 2014 med Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Siden det har han også dirigert Forsvarets Stabsmusikkorps flere ganger, og hadde i 2015 sin eksamenskonsert med KORK. Senere denne våren skal han ha sin debut med den Kongelige Norske Marines Musikkorps. Han har også hatt prosjekt med flere amatørensembler i Oslo, som for eksempel Oslo Symfoniorkester og Vestre Aker Musikkorps.