Edvin_Simenstad_135 - web1024.jpg

Morgendagens dirigenter med Vestre Aker musikkorps

NB: Konserten er flyttet fra kl. 18.00 til kl. 14.00. Dirigentstudent Edvin Simenstad presenterer deler av musikken han har jobbet med i sitt masterprosjekt. Denne konserten markerer også slutten på 6 år som dirigentstudent på Norges musikkhøgskole.

  • Lørdag 20. mai 2017
  • 14.00
  • Lindemansalen
  • Gratis

Medvirkende

Vestre Aker musikkorps
Edvin Simenstad (dirigent - eksamen)

Program

Edvard Grieg (1843-1907), arr. Tobani / Lake: Peer Gynt suite 1 og 2
1. Bruderovet. Ingrids Klage.
2. I Dovregubbens hall.
3. Åses død.
4. Morgenstemmning.
5. Arabisk dans.
6. Anitras dans.
7. Peer Gynts hjemfart. Stormfull aften på havet.
8. Solveis sang

Johan Halvorsen (1864-1935), arr. E. Simenstad: Symfoni nr 2 «Fatum», 1. sats

Omtale

Edvin Simenstad

Simenstad studerer master i direksjon på Norges musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har tidligere vært assistentdirigent for Forsvarets stabsmusikkorps under musikkdirektør Andreas Hanson. I den anledning dirigerte han flere konserter med Stabsmusikken. Han har også dirigert flere konserter med Forsvarets musikkorps Nord-Norge.

Edvins lidenskap er korps og all annen musikk for blåsere. Han har dirigert flere amatørkorps på Østlandet, blant annet Oslofjord brass, Stabekk Janitsjarorkester og Christiania Blåseensemble.

Vestre Aker musikkorps

Vestre Aker musikkorps er et av Østlandets fremste amatørkorps. De har hatt et godt sammarbeid med Musikkhøgskolen de siste årene med årlige prosjekter med dirigentstudentene.

Vestre Aker musikkorps (VAM) er et rent konsertkorps med en besetning på omtrent 50 musikere. Korpset har vært blant Norges beste i en årrekke og har klare ambisjoner om å fortsette å være det. VAM holder et høyt aktivitetsnivå og spiller ca. 10 konserter i året. Repertoaret er svært variert med musikk fra norsk og internasjonal korpstradisjon, moderne originalskrevet musikk, transkripsjoner av orkesterverker og lettere underholdningsmusikk. Vestre Aker musikkorps rekrutterer medlemmene fra musikkinstitusjonene og blant dyktige skolekorpsmusikanter og amatører.