Morgendagens dirigenter og solister - eksamen med KORK

Diplomkonsert - eksamen

Diplomstudentene Mari Poll (fiolin) og Ole Christian Haagenrud (klaver) og masterstudent Bastien Ricquebourg (dirigering) har lånt Kringkastingsorkesteret til sin eksamenskonsert.

  • Fredag 26. september 2014
  • 18.00
  • NRK, Store studio
  • 200/150/120/50

Medvirkende

Bastien Ricquebourg (dirigent)

Mari Poll (fiolin)

Ole Christian Haagenrud (klaver)

Kringkastingsorkestret

Program

Ludwig van Beethoven: Egmont-ouverture
Béla Bartók: Fiolinkonsert nr. 2
Franz Liszt: Klaverkonsert nr. 2
Franz Liszt: Les Préludes

Omtale

Om konserten

Kringkastingsorkesteret skriver på sine nettsider:

Våre gode naboer Norges musikkhøgskole er vår viktigste garantist for at det gror godt i rekkene av kommende musikere på høyt nivå. To unge solister slipper til i to svært krevende og virtuose konserter. Bartóks mesterverk fra 1938 er både farget av komponistens ønske om å ta hele fiolinens klangregister i bruk og alvoret som preget tiden verket ble til i. Franz Liszt, en annen av Ungarns stoltheter skrev sin konsert nesten hundre år før. Virtuos, selvfølgelig, men også eksperimentell for sin tid i hvordan hele konserten er bundet sammen til én sammenhengende del. Bastien Ricquebourg rammer solistverkene inn med Liszts mest populære symfoniske dikt "Les préludes" og "ouverturen".

Bastien Ricquebourg (dirigent)

Bastien Ricquebourg fra Frankrike dirigerer Kringkastingsorkestret i sin mastereksamen ved Musikkhøgskolen.Før han begynte på dirigentstudiet har han hatt en karriere som slagverker. Ricquebourg har master både fra Hochschule fur Musik und Theater, Munchen og Conservatoire National Superieur de Musique de Lyon. Han har vart fast medlem av Stavanger symfoniorkester og siden 2009 undervist i slagverk ved Universitetet i Stavanger. Lidenskap for orkesterklangen gjorde ham til dirigent. Siden han kom inn på Musikkhøgskolen i 2012 har han dirigert Maribor Festival Orchestra, Oslo symfoniorkester og slagverkensemblet fra Oslo-Filharmonien. Fredag 26. november leder Bastien Ricquebourg Kringkastingsorkestret gjennom orkesterstykker og to solokonserter.

Mari Poll (fiolin)

Mari Poll fra Estland avslutter nå diplomstudiet pa Musikkhøgskolenmed Peter Herresthal som lærer. Tidligere er hun utdannet ved Royal College of Music i London. Hun har opptrådt som solist og kammermusiker over hele Europa og Amerika på arenaer som Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields og Parnassos Hall i Aten og spilt med Estonian National Symphony Orchestra, RCM Samtidsensemble, Trondheim symfoniorkester, Liverpool Mozart Orchestra m.fl. Nylig ble Mari tatt inn i EMIs Digital debutserie, og hun er prisvinner i flere internasjonale konkurranser. Fredag 26. september er Mari Poll solist med Fiolinkonsert nr. 2 av Bartók.

Ole Christian Haagenrud (klaver)

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han avslutter i år diplomstudiet ved Musikkhøgskolen hvor han har hatt Jens Harald Bratlie og Havard Gimse som lærere. Ole Christian har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkestret. Han er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnator, og han deltar jevnlig på festivaler i Norge og i utlandet. Ole Christian har hatt solo- og kammermusikkopptredener i bl.a. England, Kina, Kroatia, Nederland, Russland, Spania og Tyskland. Han er prisvinner i en rekke konkurranser: I 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap og fikk utmerkelsen ≪Årets musiker≫.Fredag 26. september er Ole Christian Haagenrud solist i Klaverkonsert nr 2 i A-dur av Franz Liszt. Fredag 21. november holder han solokonsert i Universitetets aula.