Morgondagens dirigentar

Universitetets symfoniorkester under leiing av Musikkhøgskolens dirigentstudentar.
 

  • Søndag 13. mars 2016
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

Shayila Mahesuti og Nils Erik Måseidvåg (dirigent)
Marina Kan Selvik (klaver)

Program

Edward Elgar: Strykeserenade i e-moll
1. Allegro piacevole
2. Larghetto
3. Allegretto

Wolfgang Amadeus Mozart: Klaverkonsert i c-moll, KV491
1. Allegro
2. Larghetto
3. Allegretto

- - pause - -

Anton Bruckner: Symfoni nr. 4 i Ess-dur
1. Sats
2. Sats. Andante
3. Sats. Scherzo
4. Sats. Finale

 

Omtale

altNils Erik Måseidvåg
Født og oppvokst i Stavanger, studerer Nils Erik Måseidvåg nå master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, der han også tidligere har tatt bachelor i orkesterdirigering under lærerne Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har også studert klarinett med Björn Nyman og Leif Arne Pedersen. Som dirigent hadde han sin profesjonelle debut i 2014 med Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Siden det har han også dirigert Forsvarets stabsmusikkorps flere ganger, og hadde i 2015 sin eksamenskonsert med Kringkastingsorkestret. Senere denne våren skal han ha sin debut med den Kongelige norske marines musikkorps. Han har også hatt prosjekt med flere amatørensembler i Oslo, som for eksempel Oslo symfoniorkester og Vestre Aker musikkorps. Dette er andre gang han dirigerer Universitetets symfoniorkester.

 

 

altShayila Mahesuti
Shayila Mahesuti er Uighur og kommer fra den autonome regionen XinJiang nordvest i Kina. Der begynte hun å spille piano som niåring. Hun startet sine studier i direksjon ved Norges musikkhøgskole i 2013, under lærerne Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Shayila har deltatt på prestisjefylte mesterklasser og dirigert profesjonelle orkestre. I 2010 og 2012 samarbeidet hun med Shanghai operaorkester, et av de mest berømte orkestrene i Kina, og fikk sjansen til å dirigere Overturen til Barberen i Sevilla og Preludiumet til Kameliadamen. I 2011 deltok hun i Duluth Superior Symphony Orchestra Conducting Workshop i Amerika med Markand Thakar, og i desember i fjor dirigerte hun Vestre Aker musikkorps på deres julekonsert.

 

 

altMarina Kan Selvik
Marina vant i 2014 Nordic Piano Competition i Malmø, og tidligere har hun hentet førsteplasser i konkurranser i bl.a. München, Paris og Moskva. Flere av verdens ledende komponister inviterer henne til egne festivaler, f.eks. Rodyon Schjedrin, og Marina har allerede spilt med mange framstående symfoniorkestre i mange land. Da St. Petersburg-filharmonien hadde skandinaviaturne, var Marina solist i Rakhmaninovs Klaverkonsert nr 3 og fikk strålende anmeldelser. I Norge har hun vært solist med Bergen Filharmoniske orkester og Trondheim symfoniorkester. Konsertene Marina gav på Troldhaugen i fjor sommer ble betegnet som en sensasjon med 13 fullstappede saler på en uke og stående applaus på samtlige. Hun har rødt sertifikat fra Musikkonservatoriet i Moskva, dvs. toppkarakter i samtlige disipliner. Marina bor nå fast i Oslo der hun tar en mastergrad ved Norges musikkhøgskole med Liv Glaser og Jens Harald Bratlie som lærere. I 2016 vil Marina gjøre to plateinnspillinger, en med musikk av Edvard Grieg og Harald Sæverud og en annen produksjon med musikk av Schumann og Brahms.

Universitetets symfoniorkester, Oslo

Universitetets symfoniorkester, Oslo (USO), er et tradisjonsrikt amatørsymfoniorkester hvis røtter i universitetsmiljøet strekker seg helt tilbake til 1830-årene. Blant orkestermedlemmene finner vi både nåværende og tidligere studenter samt ansatte ved Universitetet.  Orkesteret medvirker ved Universitetets faste seremonier i tillegg til at det har fem egne konsertproduksjoner per år. Håkon Daniel Nystedt er orkesterets kunstneriske leder. Fra og med høsten 2014 har orkesteret dessuten vært så heldig å få med seg Stig Nilsson som konsertmester. Nilsson er tidligere konsertmester i Oslofilharmonien.