Morten Qvenild majesticread komp1.jpg

Morten Qvenild på Bylarm

Stipendiatprogrammet - konsert

Morten Qvenild presenterer Personal Piano under årets Bylarm. Dette prosjektet har han jobbet med på Norges musikkhøgskole de tre siste årene.

  • Fredag 4. mars 2016
  • 20.00
  • NRK P3 Sentrum Scene
  • Festivalpass eller Fredagsbillett
Bestill billett

Omtale

De siste 15 årene har Morten Qvenild vært en av de mest kreative og innovative musikerne i europeisk "jazz" og andre beslektede musikalske utsving. Han har bidratt i mange band og er med på godt og vel 50 album med In the Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Martin Hagfors, Ingrid Olava, The Budding Rose, Marit Larsen, Nils Petter Molvær, Shining, Jaga Jazzist, Trinity, Susanna and the Magical Orchestra med fler. 

Kunstnerisk utviklingsprosjekt

Morten Qvenilds siste bestrebelse er å utvikle the HyPer(sonal) Piano. Han arbeider med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på forskjellige måter i flygelet. Qvenilds innfallsrike komposisjoner og personlige tilnærming til improvisasjon legger grunnlaget for en innovativ lydverden, og et ærlig og inderlig musikalsk utputt. Prosjektet gjennomføres på Norges musikkhøgskole med støtte fra Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Les mer på www.mortyq.com.

Albumet Personal Piano, utgitt på Hubro i oktober 2015, ble nominert til 2 spellemannpriser i kategoriene åpen klasse og komponist.

Mortens personlige stemme

Musikken er en sammensmeltning av Mortens personlinge stemme og et organisk-teknisk svært komplekst instrument. Sammen roper de ut:

Vi vil ha popmusikk!

Vi vil ha melodier!

Vi vil ha motstand!

Vi vil ha støy!

Vi vil ha bjørka, rastløsheten, snøen, James Blake, ordene, treet, Radiohead, plastikk, løpe, det abrupte, the kid, furua, melankolien, å reise, å reise for mye, å ikke reise, å reise til feil sted, hytta, asken, Olivier Messiaen, Hans Børli, å ikke vite, metall, elektroner, eufori, grubling, ski, undergrunn, Murakami, kajakk, country, på landet, in the country, de mørke akkordene og det skimrende lyset.