Serendip: Morten Qvenild/Thomas Strønen

Konserten er en del av Serendip - Musikkhøgskolens egen jazzfestival. Hør Thomas Strønen og Morten Qvenild. 

Omtale

Debutkonsert med monsterduo:

Thomas Strønen og Morten Qvenild

Morten Qvenild

De siste 15 åra har Morten Qvenild vært en av de mest kreative og innovative musikerne i europeisk jazz og andre beslekta musikalske utsving. Han har bidratt i mange band og er med på godt og vel 50 album, med blant andre: In the CountryThe National Bank, Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne SundførArve Henriksen, Thomas Dybdahl,Martin HagforsIngrid Olava, The Budding Rose, Marit LarsenNils Petter MolvaerShiningJaga Jazzist, Trinity, Susanna and the Magical Orchestra med fler.

Morten Qvenilds siste bestrebelse er å utvikle “the HyPer(sonal) Piano”. Han arbeider med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på forskjellige måter i flygelet.. Dette prosjektet gjennomføres som et stipendatarbeid ved Norges Musikkhøyskole og er en del av det unike norske programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Thomas Strønen

En av norges mest originale trommeslagere, elektroniker, perkusjonist og komponist. Thomas Strønen er grunnleggeren av bandet Food & Fenneszsom utgis av ECM, en halvdel av Humcrush(med Ståle Storløkken ogSidsel Endresen), delaktig i Meadow med John Taylor og Tore Brunborgog leder av kammermusikkensemblet Time is a Blind Guide.

Han har deltatt på over 65 plateinnspillinger i regi av blant annet ECM ogRune Grammofon, og spilt med artister som John Taylor, Nils Petter Molvær, Christian Fennesz, Sidsel Endresen, Jim O'RourkeBobo Stenson og Koichi Makigami.

Dette er første gangen Morten Qvenild og Thomas Strønen spiller sammen som duo.