Morgendagens dirigenter med Christiania blåseensemble

Musikkhøgskolens eget korps og vinner av NM i janitsjar, Christiania Blåseensemble, kvesser musikalske kniver og er klare for høstens prosjekt og inviterer til konsert sammen med dirigentstudentene.

  • Fredag 14. oktober 2016
  • 18.00
  • Lindemansalen

Medvirkende

Christiania Blåseensensemble sammen med Musikkhøgskolens dirigentstudenter.

Program

Kenneth Hesketh: Diaghilev Dances
Edvin Simenstad (dirigent)

Clifton Williams: Pastorale
Petter Udnes (dirigent)

Alfred Reed: Armenian Dances
Aage Meyer (dirigent)

- - PAUSE - -
Morton Gould: Jericho
Andreas Hansson (dirigent)

Percy Grainger: Irish tune and Shephard hey
Bjørk Eide (dirigent)

Roger Nixon: Fiesta del Pacifico
Fergus McAlpine (dirigent)

Omtale

Den siste tiden har vi sett truende skygger over forsvarsmusikken. To av fem korps foreslås nedlagt, administrasjon foreslås for de tre gjenværende. Christiania Blåseensemble ble stiftet i 2008 blant annet på grunn av ønsket om en relevant arena for forberedelse og repertoartrening med tanke på framtidig deltakelse i nettopp forsvarsmusikkens mange ensembler. Det er med stor bekymring Christiania Blåseensemble registrerer forslaget om nedleggelse av noen av Norges viktigste kulturbærere. I tillegg til å stå på barrikadene sammen med resten av korps-Norge, vil vi i CBE derfor vie denne konserten til tradisjonell korpsmusikk som er velkjent og mye brukt i blant annet forsvarskorpsene. Vi vil også bruke morgendagens dirigenter - dirigentstudentene - da disse også vil være sterkt skadelidende av en eventuell nedleggelse av korpsene i Norge. Sammen markerer vi på vår egen måte at vi - bokstavelig og i overført betydning - spiller for framtida.

Christiania Blåseensemble er Musikkhøgskolens eget korps. Ensemblet har vunnet NM i janitsjar flere ganger, og i vår var de også Norges representant i EM i Utrecht - noe som endte med en 3. plass. På denne konserten presenterer Christiania blåseensemble musikk i utvalg sammen med dirigentstudentene på Musikkhøgskolen.