Reich Music for 18 musicians Lyden av NMH 2017.JPG
Music for 18 Musicians av Steve Reich ved Jernbanetorget T-banestasjon mars 2017.

Music for 18 Musicians av Steve Reich i Bergen

Musikkhøgskolen gjester Festspillene i Bergen og gjentar suksessen med Steve Reich' Music for 18 Musicians – et landemerke i moderne musikkhistorie.

  • Torsdag 31. mai 2018
  • 19.30
  • Håkonshallen, Bergen
  • 240,-/320,-/190,-
Kjøp billett

Medvirkende

Ensemblet er sammensatt av ansatte og masterstudenter ved Norges musikkhøgskole.

Omtale

I perioden 1974–1976 skrev Steve Reich (1936–) et av sine største verk, Music for 18 Musicians. Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk.

I dag framstår det timelange stykket som en sterk, egenartet lytteopplevelse for publikum og en inspirasjonskilde til ny musikk på tvers av sjangre. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøvere, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand.

Music for 18 Musicians har vært gjort som et prosjekt over flere år ved NMH musikkhøgskole, med framføringer på blant annet Øyafestivalen, en nedlagt kunstnerrestaurant og i mars 2017 på Jernbanetorget T-banestasjon i Oslo under festivalen «Lyden av Musikkhøgskolen».

Fredag 1. juni framfører ensemblet en tilnærmet lik versjon på Jernbanestasjonen i Bergen kl 11.30 og 14.30,

Det er et stykke fra Indonesia til Vestlandet, men Musikkhøgskolen framfører en tilnærmet akustisk versjon med lenker til norsk folkemusikk i Håkonshallen.

«Musikken (og gymnastikken involvert i å utføre Reich sin sisten-tilnærming til skiftarbeid) slo meg i gulvet. Forbløffende.»
– DAVID BOWIE om Music for 18 Musicians

Introduksjon ved Kjell Tore Innervik kl 18.55