Musikk av Fanny Mendelssohn

Pianisten Anna Kienast framfører klavermusikk og lieder komponert av Fanny Hensel, født Mendelssohn, sammen med sopranen Mari Øyrehagen.

  • Lørdag 18. juni 2016
  • 18.00
  • Levinsalen
  • Gratis

Medvirkende

Anna Kienast (klaver)
Mari Øyrehagen (sopran)

Program

Fanny Hensel (1805-1847)

Fra «Sechs Lieder für eine Singstimme mit Begleitung des Pianoforte, op.1»
Nr.1 Schwanenlied (Heine)
Nr. 2 Wanderlied (Goethe)
Nr. 3 Warum sind denn die Rosen so blass (Heine)
Nr. 4 Mayenlied (Eichendorff)

Mari Øyrehagen (sopran)
Anna Kienast (klaver)


Das Jahr: 12 Charakterstücke für das Forte-Piano
Januar
Februar
März
April
Mai
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Dezember
Nachspiel

Anna Kienast (klaver)
Mari Øyrehagen (tekstlesing og oversetting)

Omtale

Fanny Hensel (1805-1847)

altFanny Hensel var en tysk komponist og pianist på 1800-tallet. Hun ble født Fanny Mendelssohn og er søsteren til komponisten Felix Mendelssohn. Hun fikk lik musikalsk utdannelse og oppdragelse som broren sin, og viste tidlig musikalsk talent.

Hun ble hemmet av tidens holdninger til kvinner. Disse holdningene hadde også hennes bror og far, noe som førte til at Fanny fikk lite støtte til hennes virksomhet som komponist. I 1829 giftet Fanny seg med den berømte hoffmaleren Wilhelm Hensel, som var positiv til sin kones komponering.

Fanny Hensel var en viktig støttespiller for sin brors komposisjoner. Hun debuterte som pianist i 1838 hvor hun spilte Felix Mendelssohn sin pianokonsert nr. 1. Fanny Hensel har utgitt en utgave av karakterstykkene das Jahr hvor hennes mann malte små vignetter før hver av stykkene, og hvor hun har skrevet en liten tekst som skal sette lytteren i stemning før hver måned.