Rudolf Piehlmayer 573 x 505.jpg

Musikkhøgskolens symfoniorkester og Yui Ito - obo

Denne konserten er også diplomeksamenskonsert for Yui Ito - obo.

 • Torsdag 14. mars 2013
 • 19.30
 • Lindemansalen
 • 150/50
 • Billetter i døra

Medvirkende

Musikkhøgskolens symfoniorkester

Rudolf Piehlmayer og Maria Badstue - dirigenter

Solist: Yui Ito - obo

Program

Flow (urfremføring)
Maria Badstue - dirigent

Richard Strauss (1864-1949): Konsert for obo og orkester i D-dur

 • I. Allegro moderato
 • II. Andante
 • III. Vivace - Allegro

Solist: Yui Ito - obo
Rudolf Piehlmayer - dirigent

- Pause -

Johannes Brahms (1833-1897): Symfoni nr. 1 i c-moll, op. 68

 • I. Un poco sostenuto - Allegro
 • II. Andante sostenuto
 • III. Un poco allegretto e grazioso
 • IV. Adagio - Piu andante - Allegro non troppo, ma con brio

Rudolf Piehlmayer - dirigent

Omtale

Rudolf Piehlmayer, født i Straubing i Tyskland, studerte piano, klarinett og dirigering ved Hochschule für Musik und Theater München. Som instrumentalist oppnådde Piehlmayer å bli soloklarinettist i Berlin symfoniorkester, og han fortsatte også å studere dirigering parallelt med dette. Operadebuten fant sted i 1991 ved teateret i Regensburg, med Hansel og Gretel av Humperdinck. Det første engasjementet ved operaen i Leipzig og med det berømte Gewandhausorchester kom i 2002, og frem til 2009 var Phielmayer også øverste musikalske sjef for byen Augsburg.

Andre høydepunkter er fremførelsen av Salome av Richard Strauss med Mozarteum-orkesteret i Salzburg i 2004, samt Mahlers 8. symfoni i forbindelse med 450 års-jubileet for religionsfreden i Augsburg. I 2007 ble han oppnevnt som permanent gjestedirigent ved Gewandhausorchester Leipzig, en post han hadde frem til 2010.

Her hjemme er han kjent fra Den norske opera og Tryllefløyten av Mozart ved sesongåpningen 2011/2012, og vi er stolte over å kunne ønske Rudolf Piehlmayer velkommen hit til Norges musikkhøgskole.

Maria Badstue studerer på NMH med Ole Kristian Ruud og Jukka Pekka Saraste som lærere. Siden 2007 har hun studert dirigering privat hos Jorma Panula, og har fulgt ham tett i Finland og Europa på mesterklasser. Hun har også vært hans assistent ved to konserter med musikk av Sibelius og Mahler i Helsinki.  

Maria Badstue fikk oppmerksomhet etter at hun vant juryens spesialpris ved den prestisjefylte Lovro von Matacic Competition med det kroatiske radiosymfoniorkesteret. Etter det har hun arbeidet med flere store danske orkestre som Odense, Sønderjyllands og Storstrøms symfoniorkestre og Hämeenlinna City Orchestra i Finland. I 2012 debuterte hun som operadirigent og dirigerte "Anglo, La Opera" av Lars Klit i København.

Hun har også en mastergrad i trompet fra Carl Nielsen Academy of Music og har studert med Kristian Steenstrup og Jonas Haltia. Som trompetist har hun spilt med Odense symfoniorkester.

Senere skal hun dirigere konserter med bl.a. Göteborg symfoniker og Kristiansand, Aalborg og Sønderjyllands symfoniorkestre.

Yui Ito ble født i Sapporo, Japan i 1987, og begynte å spille obo med Terumi Hosoda som lærer da hun var 13 år gammel. Mellom 2005 og 2009 fullførte hun bachelorstudiet ved Hokkaido University of Education med professor Hiromasa Iwasaki. I 2009 fremførte Yui obokonserten til Ralph Vaughan-Williams med universitetes symfoniorkester, og under Himes-konkurransen i Hokkaido mottok hun også et stipend for å studere i utlandet.

I 2010 kom hun til Norge som utvekslingsstudent ved Griegakademiet i Bergen. Ito går nå andre året på diplomstudiet (master) ved Norges musikkhøgskole under veiledning av professor Erik Niord Larsen.