Niklas Adams eksamensutstilling

Niklas Adams eksamensutstilling/installasjon

Niklas Adams eksamensutstilling/installasjon på Kunstnernes hus flyttes fra torsdag 29. mai til fredag 30/5 kl 12. Han holder også en liten konsert ifbm med installasjonen kl 17.00.

Program

Konsert kl 17:00

Utstillingen varer til 8. Juni.

Omtale

Niklas Adam (f. 1986) 

Avslutter sin mastergrad i Utøvende Musikkteknologi ved Norges Musikkhøgskole våren 2014. Han arbeider i grenselandet mellom elektromekanik, skulptur, objekter, grafikk, lydkunst, performance, improvisasjon og musikk. Han har turnert i Norden, Europa og Japan, og har arbeidet med blant andre Mattin, Taku Unami og Toshimaru Nakamura. Han er en sentral figur i Oslos nye improvisasjonsscene både som musiker og som primus motor for spille/visnings/alt mulig-stedet Ila Fysikalske. 

Hjemfalden til tiden og tilfældige udvalgte kombinationer er en selvdreven elektromekanisk skulptur som fylder tiden med spastiske bevegelser og akustiske hendelser. Materialet danner et skjelett som kommer til live av strøm distribuert ut i de mekaniske elementene den består av. Skulpturens lyd- og bevegelsesmønstre blir dannet og funnet av den som ser og lytter; Hjemfalden til tiden og tilfældige udvalgte kombinationer er tålmodig og på samme tid ubesluttsom. Niklas Adams arbeid gir ikke svar til ustilte spørsmål. 

Se skulpturen her: http://vimeo.com/94867176