10.9.16.bilde_Nordic_Harmony.jpg

Nordic Harmony: Visjonens kraft

Få med deg Nordic Harmonys auladebut, en konsert med musikalske portretter av helter og bedragere fra den franske revolusjon.

  • Lørdag 10. september 2016
  • 15.00
  • Universitetets aula
  • 150/100/50

Medvirkende

Kammerorkestert Nordic Harmony

Program

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 3 «Eroica»

Zoltán Kodály: Suite fra Háry János

Omtale

Suiten fra Zoltán Kodály's komiske folkeopera, Háry János, forteller historien om en krigsveteran som pynter på sine heroiske handlinger for et øltørst publikum på det lokale vertshuset, inkludert hans heftige romantiske affærer og hans egenhendige beseiring av Napoleon. Kodály kaller ham en visjonær og sier, «At hans historier ikke er sanne er irrelevant, for de er frukten av en livlig fantasi som higer etter å skape en vakker drømmeverden, både for ham selv og andre».

Ludwig van Beethovens tredje symfoni står på programmet etter pause. Verket, som opprinnelig er kalt «Bonaparte», var inspirert av Napoleon og hans visjon. Beethovens skuffelse og sinne da Napoleon kronet seg selv til keiser, førte til at han forkastet navnet, og gav verket tittelen «Eroica, til minne om en stor mann», navnet som verket er kjent under i dag.

Nordic Harmony er et symfonisk ensemble som går nye veier ved å utforske kammermusikkens spilleregler i stort format. Med entusiasme, mot og lidenskap representerer de et friskt pust i norsk kulturliv. 

Nordic Harmony består av studenter ved Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt.