Norge - Amerikalinjen: Samtaler og konsert med lærere/stipendiater (III)

Arne Nordheim Senteret – enhet for improvisert musikk - presenterer i uke 5 de tre amerikanske musikerne Art Lande, Ralph Alessi og Mark Helias i samspill og samtale med studenter, lærere og stipendiater ved NMH.

  • Lørdag 2. februar 2013
  • 13.00
  • Levinsalen

Medvirkende

Art Lande - piano

Mark Helias - bass

Ralph Alessi - trompet

 

Live Maria Roggen - vokal

Ivar Grydeland - gitar

Håkon Storm Mathisen - gitar

Pål Thowsen - trommer

Bjørn Kjellemyr - bass

Morten Halle - sax

m.fl.

Omtale

Lande, Helias og Alessi har vært gjester på Musikkhøgskolen de siste tre åra som gjester på ”The International Realtime Music Symposium” som har vært arrangert i samarbeide med Det norske Blåseensemble. Her har komponister, klassisk utdannede musikere og improvisasjonsmusikere arbeidet sammen for å finne en felles plattform for å skape ny spennende musikk.  

I år gjester de oss for å holde workshop med studenter og lærere fra seksjon for improvisert musikk/jazz. Hovedfokuset er på improvisasjon og samspill, innretningen er sjangerfri, men basert på amerikansk jazztradisjon. Arrangementet er et samarbeide mellom Arne Nordheim senteret og seksjon for improvisert musikk/jazz.

Lørdag 2.februar kl 13.00 inviterer vi til en uformell konsert med  sammen med Lærere fra NMH: Art Lande (piano) Mark Helias (bass), Ralph Alessi (trompet), Live Maria Roggen (vokal), Ivar Grydeland (gitar), Pål Thowsen (trommer), Bjørn Kjellemyr (bass), Morten Halle (sax) m.fl.

Om gjestene:

Ralph har i mange år vært leder av School for improvisational music i Brooklyn, som ble startet for å tilby et alternativ til tradisjonell amerikansk jazz pedagogikk. Han er en aktiv og viktig musiker på den nye jazz/improvisasjons-scenen i New York. Han leder egne prosjekter og spiller også med Steve Coleman, Uri Caine og Fred Hersch.

Art Lande har en lang karriere som utøver bak seg, både med amerikanske stjernemusikere og som ECM artist gjennom en årrekke, der han bla. samarbeidet med Jan Garbarek og Jon Christensen. Ledet også bandet Rubisa Patrol med Mark Isham. Startet sin karriere i New York, men har nå vært bosatt i Boulder, Colorado gjennom en årrekke der han underviser, spiller og komponerer. Har spilt med en lang rekke av de store jazzlegendene, som Bobby Hutcherson, Gary Burton, Woody Shaw, Nat Adderley, Chet Baker, Charlie Haden, Eddie Harris, Joe Henderson, John Abercrombie og Nancy Wilson.

Mark Helias har spilt med mange av de store profilene i amerikansk improvisasjonsmusikk, som Anthony Braxton, Cecil Taylor, Don Cherry, Muhal Richard Abrahams, Joe Lovano, Ed Blackwell og Dewey Redman. Mark var også med i bandet Slickaphonics med trombonisten Ray Anderson på 80-tallet.

Alle tre er svært erfarne pedagoger med en åpen innstilling fundert i lang erfaring og dyptgående innsikt i jazz og improvisasjonsmusikk. Vi er svært glade for at vi i samarbeid med Arne Nordheim senteret nå har greid å få dem tilbake til NMH.