Ole Christian Haagenrud, klaver

Ole Christian Haagenrud, klaver

Masterkonsert

  • Søndag 30. mars 2014
  • 14.00
  • Den Norske Opera & Ballett, Operabalkongen
  • Kr 50
Bestill billett

Program

R. Schumann (1810-1856): 
Fantasiestücke op. 12 
1. Des Abends
2. Aufschwung
3. Warum
4. Grillen
5. In der Nacht
 
H. Sæverud (1897-1992): 
Kristi Blodsdråper
Venevil op 18
Hamar-Tor slåtten
Rondo Amoroso
 
L. v. Beethoven (1770-1827):
Klaversonate nr. 30 i E-dur op 109
·         Vivace ma non troppo / Adagio espressivo
·         Prestissimo
·         Gesangvoll, mit innigster Empfindung. Andante molto cantabile ed espressivo
 
N. Kapustin (1937- ):
Variasjoner op 41

Omtale

Ole Christian Haagenrud (1989) blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge.  Etter mange år med undervisning av professor Jens Harald Bratlie, studerer han nå med professor Håvard Gimse på det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole. 

Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret. Han er også prisvinner i en rekke konkurranser; I 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. Samme året vant han også Æresprisen under Sparre-Olsen konkurransen. Mange av Ole Christians konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio.

Ole Christian er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han deltar jevnlig på festivaler i Norge og i utlandet. Han har hatt solo- og kammermusikkopptredener i land som England, Kina, Kroatia, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Tyskland og Østerrike. Han har spillt på store scener som Brahms Saal i Musikverein i Wien, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava, Casa da Musica i Porto, Grieghallen i Bergen og i Oslo Konserthus.