Mahler 8 i 2005.jpg
Bildet er fra oppføring av Mahler i 2005.

Oppstandelsessymfonien - Mahlers symfoni nr. 2

Musikkensemblene

Musikkhøgskolen og Kringkastingsorkestret presenterer Mahlers symfoni nr. 2, kjent som Oppstandelsessymfonien.
Få en storslagen og makeløs opplevelse med en av Mahlers mest spilte symfonier. 

Bestill billett

Medvirkende

Marita Sølberg (sopran)
Randi Stene (mezzosopran)
Lior Shambadal (dirigent)
Kringkastingsorkestret
Musikkhøgskolens symfoniorkester
Kor av Musikkhøgskolens studenter og ansatte
Korinnstudering ved Vivianne Sydnes

Program

Mahlers symfoni nr. 2

Omtale

 

 

Oppstandelsessymfonien

Les mer på Kringkastningsorkesterets hjemmeside

 

Randi Stene

Randi Stene har etablert seg som en av de viktigste skandinaviske sangere i sin generasjon. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. Stene er i dag professor ved Norges musikkhøgskole og i tillegg fast tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991 da hun sang partiet som Octavian i Strauss Rosenkavaleren på Teater Chatelet i Paris. Senere har hun opptrådt på scener som Metropolitan-operaen i New York, Convent Garden i London og Bastill-operaen i Paris. Hun har også spilt inn flere CD-er med Håvard Gimse. 

Marita Sølberg

Marita Sølberg fikk sitt gjennombrudd da hun vant Dronning Sonjas internasjonale konkurranse i 2001. Tre år senere tok hun diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Etter seieren i 2001 har Marita sunget med samtlige norske orkestre og hun har vært solist i konserter, oratorier og operaer over hele Norge. Hun gjorde raskt internasjonal karriere og gjestet orkestre og operaer i Europa og USA.

Marita Sølberg jobbet to år ved Operaen i Stuttgart før hun i 2008 ble en av Nasjonaloperaens faste solister. Der har hun gjort seg bemerket i roller som Pamina i Tryllefløyten, Kathrine Sigismund i Den fjerde nattvakt, Nedda i Pagliacci, grevinnen i Figaros bryllup og Solveig i Jüri Reinveres Peer Gynt.

Billettbestilling

Ansatte og studenter ved Norges musikkhøgskole kan bestille et ubegrenset antall rabatterte billetter til venner og familie til kr. 100,- per billett via egen rabattkode. Rabattkoden til billettbestillingen vil offentliggjøres via interne kanaler og kan fåes ved henvendelse til kommunikasjonskonsulent Marit Gabler. Billettkoden gjelder også ved kjøp av billetter i døren før konserten. Studenter ved Norges musikkhøgskole får 1 fribillett til konserten ved framvisning av gyldig studentbevis i Oslo konserthus. Fribillettene må hentes i Oslo konserthus og vi anbefaler alle som ønsker billett å være tidlig ute med bestilling.