Orkesterprakt for messing og slagverk

Musikkhøgskolens brassensembler spiller symfonier av Mahler, Tsjaikovskij og kammermusikk for orkesterbesetning av bl.a. Wagner og Nystedt, innstudert og ledet av Anthony Plog og Aline Nistad. Konsertvert er Wolfgang Plagge. 

Omtale

Om konserten

Mahler brukte messingblåsere og slagverk i en mengde forskjellige roller og på en måte som ingen hadde gjort tidligere; fra de mykeste og lyseste nyanser og stemninger til de mest voldsomme og heroiske i ett og samme verk. Wolfgang Plagge, Aline Nistad og Anthony Plog er alle ansatt ved Norges musikkhøgskole. 

 

alt

Aline Nistad

Aline Nistad har vært ansatt som solotrombonist i Oslo Filharmoniske Orkester siden august 1979.  Samme høst hadde hun sin solistdebut i Universitetets Aula. Hun har undervist siden 1982 og er også medlem av Oslo Sinfonietta siden 1995. Ved siden av orkesterarbeidet er hun 1. amanuensis ved Norges musikkhøgskole, der hun underviser i trombone og kammermusikk. Nistad har spilt en rekke solokonserter og deltatt på de fleste av OFO's CD-innspillinger.  
Les mer på alinenistad.com. 

 

alt

Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge er ansatt som professor ved Norges musikkhøgskole. Plagge ble kjent som vidunderbarn da han vant Ungdommens Pianomesterskap 11 år gammel og debuterte som pianist året etter. Han har i voksen alder virket vel så meget som komponist og har til nå komponert mer enn 130 verker. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk.

 

alt

Anthony Plog

Plog er ansatt som professor ved Norges musikkhøgskole. Han er også kjent som komponist og trompetist. Han har spilt i flere anerkjente orkestrere som blant annet Los Angeles Chamber Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra og i Pacific Symphony. Plog holder jevnlig mesterklasser over hele verden ved siden av sitt virke som komponist.
 Les mer på anthonyplog.com