Past present 6 - web.jpg
Past Present. Foto: Paal Audestad

Past Present med Wróblewski, Tanaka og Alberts

Masterkonsert

Medvirkende

Michal Wróblewski (solo-saksofon)

Past Present: Simen Kiil Halvorsen (trompet), Alexander Hoholm (kontrabass).

Gjester med Past Present: Ayumi Tanaka (piano) og Kristoffer Alberts (saksofon)

Omtale

Michal Wróblewski

Michal er en tjekkisk saksofonist, komponist og improvisatør. Han leder flere band og prosjekter både i Norge og i Tjekkia. Blant disse er trioen KIAP. I sitt soloprosjekt forsøker han å overraske seg selv, som om han var en del av publikum.

Past Present

Som en del av sitt masterarbeid ved Norges musikkhøgskole gjør duoen ulike prosjekter hvor de spiller sin egen musikk med andre musikere. Denne gangen har de arrangert musikken sin til kvartett, og vært så heldige å få med seg Kristoffer Alberts og Ayumi Tanaka på dette eksperimentet.

Ayumi Tanaka er en japansk pianist og komponist. Hun lar seg inspirere av frijazzen og den friimproviserte musikken på den skandinaviske jazzscenen. Hun flyttet til Norge i 2011 og har gjort seg bemerket i det norske jazzmiljøet. Nylig slapp hun platen "Memento" med trioen sin og har høstet gode kritikker i inn- og utland. 

Med lekenhet og musikalsk overskudd er Kristoffer Alberts er en av de mest spennende musikerne vi har her til lands. Til vanlig drar han land og strand rundt med jazzbandene SAKA, Cortex og Snik, og bare i 2015 er han aktuell på en rekke plater med artister som Maja Ratkje, Lasse Marhaug, Okkyung Lee, Terrie Ex og Pat Thomas, for å nevne noen få. Han har sin bakgrunn fra første publikumsrad på Herr Nilsen og Blå på 90 tallet, fra jazzlinja i Trondheim på 2000 tallet og som entusiastisk jazzlærer på Sund Folkehøgskole fram til 2014. Han har prøvd å finne mening på mange verdenshjørner og spilt på de fleste. Ingen vet hvor saksofonen hans har vært og få vil vite det også, men alle bør få lyden av Kristoffer Alberts med seg.

Past Present er en duo som tyner seg selv, hverandre og sine instrumenter til det maksimale. Formatet er nakent, men med kontrastfylte komposisjoner og store klanger blir musikken en fyldig helhet full av nyanser. Past Present ble til i 2014 under navnet Halvorsen/Hoholm Duo. De studerte sammen i Stavanger hvor de spilte sammen i en rekke konstellasjoner. Etter flytting til Oslo ble duoen ett år senere et masterprosjekt ved Norges Musikkhøgskole. Past Present henter inspirasjon fra klassiske komponister, jazzhistorien og samtidsmusikken. De utfordrer instrumentenes idiomatiske rolle og bruker egne komposisjoner og rammer som utgangspunkt for organisk samspill og improvisasjon. Nå arbeider Past Present med sin første plateutgivels og er deltakere under årets Jazzintro.

Past Present på facebook.