oddrun3.jpg
Ole Morten Vågan, Oddrun Lilja Jonsdottir, Rebekka Sæter og Bjørn Løken.

R:A:W

R A W

Samtid møter folkemusikk og impro møter granskogen når Yūgen inntar scenen. Etter det ledes publikum inni en meditasjon som utgjør utgangspunktet for en improvisert konsert.

  • Fredag 31. oktober 2014
  • 18.00
  • Lindemansalen, Norges musikkhøgskole
  • 100/50/Gratis for studenter
  • Billetter i døra

Medvirkende

  • Yūgen: Marthe Lea (saksofon/vokal) og Håkon Aase (fele).
  • Meditasjonskonsert ved Oddrun Lilja Jonsdottir (gitar), Ole Morten Vågan (bass), Bjørn Løken (gonger) og Rebekka Sæter (meditasjon)

Omtale

Oddrun Lilja Jonsdottir

Oddrun Lilja Jonsdottir studerer master i jazz/improvisert musikk ved Norges musikkhøgskole, og er en interessant og nyskapende gitarist. Hun har hatt sitt eget prosjekt med musikere i New York, jobbet med musikere og dansere i Sør- og Øst-Afrika, og spiller for tiden konserter i Norge og Europa med bl.a. bandet Moksha og Ashraf Sharif Khan. Med hennes jazzbakgrunn og fordypning i klassisk indisk musikk, klarer hun gjennom komposisjon og improvisasjon å forene de to stiltradisjonene i sitt virtuose og lidenskapelige spill. 

Ole Morten Vågan

Ole Morten Vågan har gjort en sterk innvirkning på den norske jazzscene som komponist, arrangør og bassist, spesielt med elektropionér og pianist Bugge Wesseltoft. Han har spilt med noen av de viktigste aktørene i Norge, deriblant Tore Brunborg, Audun Kleive, Maria Kannegaard Trio, Håkon Kornstad, og internasjonale stjerner som Joshua Redman og John Scofield. Etter at han mottok den prestisjetunge Kongsberg Jazzfestival Prize i 2009, presenterte han i 2010 et nytt band med Rudi Mahall, Axel Dörner, Fredrik Ljungkvist og Jon Fält. 

Rebekka Sæter

Rebekka Sæter har utdannelse i koreografi og performance fra Dartington College of Arts og Royal Conservatoire of Scotland. Hun har flere års erfaring innenfor moderne dans, improvisasjon, yoga, Body Mind Centering og meditasjon og praktiserer som terapeut i energiarbeid. Videre har hun utdannelse i friluftslivs-veiledning og tar for øyeblikket en master i transkulturelt friluftsliv ved Norges idrettshøyskole. Rebekka vil åpne konserten ved å lede alle inn i en meditasjon med fokus på tilstedeværelse. 

Bjørn Løken

Bjørn Løken underviser i klassisk slagverk ved Norges musikkhøgskole og har som freelancemusiker spilt i alle norske profesjonelle symfoniorkestre. Han har også utdanning innenfor energimedisin og jobber som lærer i kundalini- og gongyoga. Denne kvelden vil Bjørn lede en gongmeditasjon, og gi alle som er tilstede en mulighet til å oppleve en indre reise. 

R:A:W

Denne konserten er en del av konsertserien R:A:W, og en scenekonsert hvor publikum plasseres sammen med musikerne på scenen. R:A:W (Recognition-Alert-Window) presenterer rå, fersk, uprossesert, ufiltrert ny musikk, som er noe av det røffeste som unnfanges på øvingsrommene. Du hørte dem først! Baren er åpen i forbindelse med konserten. Kurator for R:A:W er Thomas Strønen.