R:A:W

R A W

Grensesprengende, rått, ufiltrert. I dag med Audrey Chen / Phil Minton duo og Phil Mintons Feral Choir-prosjekt, filosofisk betraktning av Lisa Dillan og The Eilertsens. Servering.

  • Fredag 27. november 2015
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

  • Mats Eilertsen (solo og duo The Eilertsens)
  • Henriette Eilertsen
  • Audrey Chen / Phil Minton duo + Phil Mintons Feral Choir
  • Lisa Dillan

Omtale

Mats Eilertsen solo

Mats Eilertsen er en av Norges aller mest sentrale og mest aktive jazz og improvisasjons-bassister de siste årene. Han har reist verden rund og medvirket på flere titalls plateutgivelser med band, musikere og ensembler som Maria Kannegaard Trio, The Source, Eldbjørg Raknes, Bobo Stenson, Kornstad trio, Food, Solveig Slettahjell, Alexi Tuomarila m.fl og nå sist som bandleder og komponist for sitt eget prosjekt og bestillingsverk til Vossajazz, Rubicon. Mats er kanskje rett og slett bare Norges beste bassist? Nå får du høre han helt alene!

The Eilertsens

The Eilertsens er Henriette og Mats Eilertsen.

De er ikke i slekt. De spiller på fløyte og kontrabass, Noen av de mest kontrasterende instrumenter som finnes. Nesten, i allefall.

Som en direkte konsekvens av alle mer eller mindre velmenende råd til den omreisende, belessede kontrabassist om «heller å spille piccolo», forsøkte bassist Mats Eilertsen seg et kvarters tid på å faktisk spille fløyte, men forstod raskt han her måtte spørre en riktig ekspert på området og tok sporenstreks kontakt med Henriette Eilertsen som trakterer fløyter i ulike band og prosjekter ved Musikkhøgskolen.

Dette er deres første møte.

Lisa Dillan

Kveldens filosofiske betraktninger gjøres av vokalist, Elvis-fanatiker og improvisasjonskunstner Lisa Dillan.

Phil Minton/Audrey Chen duo + Phil Mintons Feral Choir

Sammen med Audrey Chen kommer selveste Phil Minton til Norges musikkhøgskole for å øve inn og framføre sitt «Feral Choir»-prosjekt. I den anledning vil også Audrey Chen og Phil Minton presentere sitt duoprosjekt.

The Feral Choir er en serie med vokal-workshops som avslutter i offentlige konserter. Koret er ikke bare for sangere, men åpent for alle som ønsker å være med å ekperimentere. I koret denne gang vil man finne både jazz-vokalister, klassiske vokalister og studenter på andre instrumenter ved Musikkhøgskolen.

Duoen Minton/Chen har jobbet sammen i flere år med konserter og turneer verden over. Deres fokus som duo er improviserte lyder og samklang i stemmene. Deres fremføringer beskrives som fryktløse, sårbare, nysgjerrige, intense, opprørske, dyriske og naturligvis menneskelige.

Phil Mintons framføringer står ofte igjen som noen av de aller mest ekspressive men samtidig svært nedtonet og fokusert – og er alltid en opplevelse av de sjeldne for publikummet. Denne gang vil man kunne oppleve det i en sjeldent intim setting, på R:A:W.

alt