RÅ!

Frå dei godt etablerte til dei aller ferskaste. Konsertar i alle sjangrar, kuratert av studentar ved jazzutdanninga ved NMH.

Kjøp billett

Medvirkende

Noor

Kristoffer Håvik (piano)
Karl Erik Horndalsveen (kontrabass)
Christian Løken (perkusjon)
Torstein Slåen (gitar)
Mike McCormick (gitar/lap top)
Jørgen Krøger Mathisen (fiolin)
Larissa Tereščenko (fiolin)
Finn Guttormsen (ukulelebass)

ísa

Stian Unhjem (gitar/vokal)
Magnus Helseth Falkenberg (bass/kor)
Magnus Sefaniassen Eide (trommer/kor)
Vegard Sandbukt (trompet)
Arnfinn Gursli Langesæter (tenorsaksofon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Tina Lægreid Olsen (barytonsaksofon)

Program

Noor er et nytt prosjekt, initiert av de to fiolinistene Jørgen Krøger Mathisen (jazz) og Larissa Tereščenko (klassisk). De jobber med å skape forbindelse mellom sine to ulike bakgrunner, og har denne gangen med seg et band på totalt åtte personer. Noor eksperimenterer med ulike sjangre, og introduserer blant annet nordisk og balkansk folkemusikk, kombinert med det teatralske - poesi og visuelle effekter.

ísa er et ungt band som svever høyt et sted midt i krysningspunktet mellom jazzrock, postrock, ambient- og indiemusikk. Tekstene dreier seg rundt eksistensielle opplevelser i det å vokse opp, og kompliserte tankerekker man aldri kommer til bunns i, og gruppa jobber kollektivt og med stor tilstedeværelse for å gi noe helt spesielt til publikum. De ga i november 2018 ut andrealbumet sitt, «Ska te å bynne» gjennom AMP Music & Records.

«'Ska te å bynne' er en deilig medrivende skive som kommer med våre varmeste anbefalinger!» - Big Dipper

«Deilig norsk post-rock som nesten kan minne litt om gode gamle Kråkesølv og tidligere Urørt-vinner Sigurd Julius» - NRK P3

Omtale

Rå! er konsertserien av og med studentar ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konsertar i ulike sjangrar, og viser fram noko av det mest spanande som skjuler seg i skolens krikar og krokar. Her vil du høyre alt frå godt etablerte band til det ferskaste rett frå øvingsrommet.

Det vil bli nye konstellasjonar eksklusivt for konsertserien, og samarbeidsprosjekt på tvers av kunstartar. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffi og høyr dei nyaste banda før dei slepp ut av dørene på NMH.

Hald deg oppdatert om konsertane på Facebook @raakonsertserie og Instagram @rakonsertserie.