RAW med Hanna Paulsberg, Audun Vinger og Skrap med Espen Reinertsen

R A W

Møt Skrap, som i 2015 vann Norges gjævaste jazzpris. Grensesprengande, rått, ufiltrert. Servering.

  • Fredag 12. februar 2016
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

Hanna Paulsberg m/ Marthe Lea, Oddrun Lilja, Martin Morland og Erik Nylander

Audun Vinger: "Stopping time"  

Skrap: Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir Mobeck + Espen Reinertsen

Omtale

Hanna Paulsberg

Hanna Paulsberg har gjort seg bemerket i løpet av de siste årene med sin egen kvartett Hanna Paulsberg Concept og i flere av Trondheim Jazzorkesters prosjekter. 

Denne kvelden har hun tatt med seg musikere fra NMH som hun tenkte det ville bli gøy å spille med og trommeslager Erik Nylander. De vil spille komposisjoner av Paulsberg, noen gamle og noen splitter nye, og musikken er inspirert av Disney, Eirik Hegdal, skog og andre fine ting. 

 

Skrap

Duoen Skrap har for anledningen tatt med seg saxofonist Espen Reinertsen! Se mer info om duoen under.

 

RAW (Recognition - Alert - Window) viser noko av det røffaste som blir unnfanga på øvingsromma midt i Oslo. Rått, ferskt, uprosessert, ufiltrert. Du vil høyre konstellasjonar du ikkje har høyrt før. Når studentane etter kvart renner ned festivalar i inn- og utland, kan du seie at du høyrde dei først på Norges musikkhøgskole.

Det blir servering og kvar kveld blir minst to band presenterte.

Kurator for R:A:W er Thomas Strønen.

Masterstudent komponerer bestillingsverk til Moldejazz

altI 2015 vann duoen Skrap Noregs gjævaste jazzpris: Sparebank 1 JazZtipendiat. Duoen består av tubaist og masterstudent i musikkteknologi Heida Karine Johannesdottir Mobeck og pianist Anja Lauvdal.

I grunngjevinga til juryen heiter det at duoen Skrap «lenge har vore eit kraftsenter for ny norsk improvisasjonsmusikk», og resultatet av stipendiatet er eit bestillingsverk til Moldejazz ’16, framført av Trondheim Jazzorkester. Arbeidstitelen på bestillingsverket er «Eklektisk verk», og ifølge duoen sjølv kjem det til å bli ei salig blanding av impro, jazz, pop, støy og samtidsmusikk.