Håkon Storm-Mathisen.jpg

RAW: Håkon Storm-Mathisen med Zapp4 + Daisy

R A W

Førsteamanuensis i jazzgitar Håkon Storm-Mathisen framfører sin eigen nyskrivne musikk for strykekvartett og gitarar. Grensesprengande, rått og ufiltrert. Servering.

Medvirkende

Daisy:
Thea Emilie Wang, vokal/elektronikk
Henrik Håland, trommer

Ph.d-stipendiat Nina Nielsen 

Håkon Storm-Mathisen, gitar med strykekvartetten Zapp4:
Jasper le Clercq, fiolin
Jeffrey Bruinsma, fiolin
Oene van Geel, bratsj
Emile Visser, cello
 

Omtale

Om konserten

Daisy:

Daisy er en popduo som blander fengende riff, enkle melankolske melodier, og improvisasjon inn i en vakker klanglig verden.

alt

Verbalt innslag ved ph.d-stipendiat Nina Nielsen:

Nina Nielsen er tilsatt NMH som ph.d-stipendiat med tema: "Spreading Darkness. Black metal performance practices around the world".

Håkon Storm-Mathisen med Zapp4:

Nyskrevet musikk i møte mellom den nederlandske strykekvartetten Zapp4 og førsteamanuensis i jazzgitar Håkon Storm-Mathisen. Musikken er komponert av Storm-Mathisen, og bygger videre på hans soloprosjekt med akustiske gitarer, dokumentert på utgivelsene Zinober (2012) og Fosfor (2014).

Zapp4 (NL)er et band med strykekvartettbesetning. De kombinerer groove, improvisasjon og fantasi med gnistrende soloer. På scenen dekker de et vidt musikalsk spekter, og har høy hastighet i interaksjon seg imellom. Uansett hvor vilt eller mildt det blir, er det alltid en poetisk side ved deres musikk. Alle medlemmene komponerer for bandet.

Om konsertserien

RAW (Recognition - Alert - Window) viser noko av det røffaste som blir unnfanga på øvingsromma midt i Oslo. Rått, ferskt, uprosessert, ufiltrert. Du vil høyre konstellasjonar du ikkje har høyrt før. Når studentane etter kvart renner ned festivalar i inn- og utland, kan du seie at du høyrde dei først på Norges musikkhøgskole.

Det blir servering og kvar kveld blir minst to band presenterte.

Kurator for R:A:W er Thomas Strønen.