Reich: 18 musicians

Lyden av Musikkhøgskolen 2017

I perioden 1974-1976 skrev Steve Reich (1936-) et av sine største verker: «Music for 18 Musicians». Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre og inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk.

Program

Gjennom skoleåret 2016-2017 har Musikkhøgskolens ansatte og studenter vært arrangør eller medarrangør i flere oppsetninger av Steve Reichs minimalistiske mesterverk, Music for 18 Musicians (1976). Prosjektet kulminerer i to forskjellige oppsetninger under «Lyden av Musikkhøgskolen» - først denne konserten i akustisk versjon som en del av «Lunsj med kultur» ved Universitetet i Oslo, og så på Jernbanetorget T-banestasjon på lørdag.

Illustrasjonsbilde for lyden av musikkhøgskolen

Les mer om Lyden av Musikkhøgskolen

Omtale

I perioden 1974-1976 skrev Steve Reich (1936-) et av sine største verker: «Music for 18 Musicians». Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøverne, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand.

Verket framføres av studenter og ansatte ved NMH, med gjester fra vår partnerinstitusjon Det Kongelige Konservatoriet i Haag.