Uranienborg kirke.jpg

Salmefoss

Også i år skal en hel kveld fylles med salmesang. Vær med og syng salmer - hele kvelden, eller bare en kort stund.

  • Torsdag 13. oktober 2016
  • 19.00
  • Uranienborg kirke
  • Gratis

Medvirkende

Salmesangen ledes av Uranienborg vokalensemble med dirigent Elisabeth Holte, Norges musikkhøgskoles kirkemusikkstudenter og -lærere, Oslo Chorale Selskap med dirigent Marius Skjølaas og organistene Inger-Lise Ulsrud, Espen Takle, m. fl.

Program

Norsk Salmebok 2013 med sitt vide repertoar av gammelt og nytt, kjent og ukjent, vil danne grunnlaget for Salmefossen. Men vi gleder oss også til å presentere en helt ny salme, bestilt til anledningen: Tekst Hilde Myklebust, musikk Marianne Reidarsdatter Eriksen.

Omtale

Ideen og navnet Salmefoss er hentet fra Reykjavik der det i flere år har vært arrangert Salmefoss som ledd i byens kulturfestival. Ideen består kort og godt i at mennesker kommer sammen og synger den ene salmen etter den andre – som en kraftfull, sprudlende foss. Deltakerne kan komme og gå som de vil, det vil alltid være kor og instrumenter som sørger for at fossen renner.

Arrangørene av Salmefoss inviterer alle til å være med å synge salmer. Du kan være med hele kvelden, eller bare en kort stund. Du kan være med enten du vet at du er veldig glad i salmer, eller du lurer på hva salmer egentlig er for noe. Du kan være med enten du er ung eller gammel, kvinne eller mann. Du kan være med enten du kommer alene eller sammen med andre - du vil garantert ikke være alene om å synge, og du vil bli ledsaget av fremragende kor og organister.

Den første norske salmefossen ble arrangert under Oslo kulturnatt i 2014. Responsen var så overveldende at arrangementet ble gjentatt i 2015.

Salmefoss arrangeres av Lindemans Legat i samarbeid med Uranienborg menighet og Norges musikkhøgskole. Prosjektgruppen for SALMEFOSS 2016 har bestått av Thröstur Eiriksson, Elisabeth Holte, Otto Chr. Odland, Marius Skjølaas, Einar Solbu og Inger-Lise Ulsrud.