Salmefoss på Oslo kulturnatt

Mennesker kommer sammen og synger den ene salmen etter den andre – som en kraftfull, sprudlende foss. Deltakerne kan komme og gå som de vil. Alle kirkemusikkstudenter og - lærere ved Musikkhøgskolen deltar.

  • Fredag 11. september 2015
  • 19.00
  • Uranienborg kirke
  • Gratis

Medvirkende

Salmefossen vil bli ledet av noen av byens fremste kor og organister:

  • Organistene Inger-Lise Ulsrud og Karin Nelson
  • Norges musikkhøgskoles kirkemusikkstudenter
  • Oslo Domkirkes guttekor, dirigent David Maiwald
  • Uranienborg vokalensemble, dirigent Elisabeth Holte
  • Musikkstudenter fra NLA Høgskolen Staffeldtsgate under ledelse av Tore W. Aas

I tillegg vil vi møte bl.a. Kåre Nordstoga, Einar Solbu, Inger-Lise Ulsrud, Unni Løvlid og Thröstur Eiriksson som vil informere om salmene som synges, og presentere «Min salme».

Omtale

Ideen og navnet Salmefoss er hentet fra Reykjavik der det i flere år har vært arrangert Salmefoss som ledd i byens kulturfestival. Ideen består kort og godt i at mennesker kommer sammen og synger den ene salmen etter den andre – som en kraftfull, sprudlende foss. Deltakerne kan komme og gå som de vil, det vil alltid være kor og instrumentalister som sørger for at fossen renner.

Den første norske salmefossen ble arrangert under Oslo kulturnatt i fjor. Responsen var så overveldende at vi ble inspirert til å invitere til salmesang også i år.

Norsk Salmebok 2013 med sitt vide repertoar av gammelt og nytt, kjent og ukjent, vil danne grunnlaget for Salmefossen. Men vi gleder oss også til å presentere en helt ny salme, bestilt til anledningen: Tekst Edvard Hoem, musikk Håkon Berge.

Arrangørene av Salmefoss inviterer alle til å være med.  Du kan være med hele kvelden, eller bare en kort stund! Du kan være med enten du vet at du er veldig glad i salmer, eller du lurer på hva salmer egentlig er for noe! Du kan være med enten du er ung eller gammel, kvinne eller mann! Du kan være med enten du kommer alene eller sammen med andre – du vil garantert ikke være alene om å synge, og du vil bli ledsaget av fremragende kor, organister og instrumentalister!!

Salmefoss arrangeres av Lindemans Legat i samarbeid med Uranienborg menighet og Norges musikkhøgskole. Prosjektgruppen for Salmefoss har bestått av Thröstur Eiriksson, Elisabeth Holte, Karin Nelson, Otto Chr. Odland, Einar Solbu og Inger-Lise Ulsrud.