Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Scott Tennant – digital mesterklasse

-

Scott Tennant er ansett som en av verdens beste klassiske gitarvirtuoser, og er en av favorittgjestene til en rekke orkestre, musikkserier og gitarfestivaler verden rundt.

Påmelding

Musikkhøgskolens klassiske gitarmiljø inviterer deg til å følge mesterklasser med Scott Tennant.

Mesterklassene finner sted 19. og 20. november fra 19.00 til 22.00, og er helt gratis.

Meld deg på innen 18. november og få tilsendt Zoom-lenke.

Omtale

Scott Tennant er en av grunnleggerne av Grammy-vinneren L. A. Guitar Quartet, nå aktive på sitt 30. år. Han har gjort en rekke innspillinger som solist hos plateselskapene GHA og Delos, og med LAGQ-medlemmene har han spilt inn hos GHA, Delos, Sony Classical, Windham Hill, Deutsche Grammophon og Telarc. Telarc-utgivelsen "LAGQ Latin" ble nominert for Grammy, og utgivelsen "LAGQ's Guitar Hereos" hos samme plateselskap vant Grammy for beste klassiske crossover-utgivelse i 2005.

Tennant er en velrennomert lærer og forfatter – per i dag har han utgitt åtte bøker. Den første, Pumping Nylon, er en avansert bok om klassisk gitarteknikk, og brukes av studenter og lærere på de fleste av de ledende gitarprogrammene i verden. Boken har fått en salgs kultstatus, og blir kalt den eneste i sitt slag.

Han bor i Los Angeles-området, og er leder av den klassiske gitaravdelingen og Professor of Practice på USC Thornton School of Music, samt at han underviser på musikkonservatoriet i Pasadena.