Serendip 17. februar 2016

Serendip

På festivalens første dag kan du høre Fragment, Billy Meyer, Fieh og Bushman's revenge.
 

  • Onsdag 17. februar 2016
  • 19.00
  • Kulturhuset, Youngstorget
  • Gratis

Omtale

Fragment

Bandet ble stiftet i 2015 og er hovedsakelig inspirert av afro-amerikansk populærmusikk, særlig hip-hop, men bevisst blandet med hvert av medlemmenes andre musikalske preferanser og bakgrunn gir dette en særegen lyd av både noe kjent, men samtidig nytt på en gang. Vi lover fete grooves, dyp bass og fengende melodier. Dette blir bandets debutkonsert. Fragment slipper i disse dager to nye singler.
https://soundcloud.com/fragmentband

alt

 

Billy Meier

Med inspirasjon fra jazz, psykedelia, roots og afro-musikk spiller Billy Meier egne komposisjoner med glødende entusiasme. Groove og enkle melodier er gjennomgående elementer i både komposisjonene og improvisasjonene, samtidig som bandet fokuserer på klang og orkestrering. Musikken er ofte naiv og vakker, men med elementer av overraskelse.
https://soundcloud.com/billymeierband

alt

 

Fieh

Bak navnet Fieh skjuler det seg en jente ved navn Sofie Tollefsbøl. Hun startet karrieren på egenhånd, på soverommet i Vestre Toten. Etter å ha blitt ukas urørt i 2014 har hun stadig gjort seg bemerket for et utrolig talent og unik stemme, som vi garantert kommer til å høre mer av. Musikken har tydelige referanser til Erykah Badu og samplebasert hip-hop og soul, blant annet J Dilla. Nå er hun basert i Oslo på NMH, og har med seg et bunnsolid band som gjør at dette ikke kan bli annet en magisk.
https://soundcloud.com/fieh

alt

 

Bushman's revenge

Bandet består av Gard Nilssen (trommer), Rune Nergaard (bass) og Even Helte Hermansen (gitar). Bandet har holdt på i over ti år, og fått ett rykte som et sinnsykt liveband. De blander rockens energi med friheten fra jazzen og skaper et unikt inntrykk med tydelige referanser.
Hvis du liker tung elektrisk jazz, Jimi Hendrix og Coltrane er dette noe for deg. 
De har turnert hele verden, samt blitt enstemming hyllet av kritikere i det store utland, og nå er det Youngstorget som blir åsted for en eksplosjon av de sjeldne!
http://www.bushmansrevenge.com/

alt