Serendiplogo

Serendip - Åpen kveld

Serendip

8 band - 3 scener - Serendip inviterer til konsertmaraton!

 • Lørdag 13. april 2013
 • 17.00
 • Foajeen/Levinsalen/Backstage
 • 150/50
 • Billetter i døra

Program

17.00 - Unbird + Per Oddvar Johansen - Foajeen

17.30 - Torg med Sofia Jernberg - Levinsalen 

18.00 - Svendsen/Larsen - Backstage

18.30 - Armadillo - Foajeen

19.00 - Amurimuri - Backstage

19.30 - Monkey Plot - Levinsalen

20.00 - In The Country (duo) - Levinsalen

21.00 - Fred Frith (med studenter og stipendiater) - Foajeen

Baren er åpen fra 16:30

Omtale

Unbird + Per Oddvar Johansen

Unbird er Christian Winther på gitar og Jonas Cambien på piano. De studerer begge sammen på jazzlinja ved Norges musikkhøgskole, og er blitt svært atraktive i det norske impro-miljøet. De jobber begge i mange ulike band, og spiller også sammen i fremadstormende "Karokh". Som duo har de spillt sammen siden 2008.

Per Oddvar Johansen trenger vel knapt noen introduksjon. Som en av norges mest likte trommiser har han turnert hele verden og spilt på en rekke plateutgivelser. Kjent fra blant annet The Source og Christian Wallumrød Ensemble.

Unbird og Per Oddvar Johansen spilte sammen for første gang i desember 2012 og gleder seg til konsert på Serendip!

Torg med Sofia Jernberg

torg är en kvartett under ledning av Johan Lindvall. torg tar utgångspunkt i kompositioner av Lindvall.
torg har existerat i ett år, och den kommande debutskivan är inspelad och beräknas släppas i höst.
torg beskriver sin musik som minatyrisk.

Johan Lindvall - piano
Christian Winther - gitar
Sofia Jernberg - sang
Jan Martin Gismervik - trommer

Svendsen/Larsen

Christian Meaas Svendsen (b) og Stian Larsen (git) er kjent fra flere ulike konstellasjoner og ensembler i jazz- og impromiljøet i Norge. Som duo har de uansett fått ufortjent lite tid i rampelyset. Musikken deres er fri, akustisk, men med et særegent og avgrenset uttrykk. Det er fortrinnsvis soniske landskap som utforskes, men med innslag av harmoniske elementer. De retningsbærende ingrediensene blir møysommelig behandlet og gjør at musikken heller mer mot det kalde og veritkale, enn det varme, abrupte og horisontale - dog ikke uten unntak! Gled deg til å oppdage upløyd mark med denne interessante duoen!

Armadillo

Armadillo er en septett bestående av Vegard Sandunkt (trompet), Håkon Aase (fiolin), Anders Hefre (tenorsaksofon) Jasmin Hirschsteiner (barytonsaksofon), Audun Aschim Steffensen (gitar), Sindre Øvestegård (bass) og Magnus Eide (trommer).

Musikken er spennende, uforutsigbar og utfordrende der forholdet mellom gjennomkomponert og improvisert musikk blandes hyppig. Bandet legger ingen musikalske begrensninger, kontrastene er store og styres av medlemmenes rike impulser. Brorparten av komposisjonene tar utgangspunkt i de rike klangmulighetene besetningen gir. Her får du høre roller snudd på hodet og mye av musikken har et lyrisk preg, der krasse klanger og vakre harmonier er med på å skape et levende lydbilde. 

Amurimuri

Musikken kan vanskelig beskrives, da den per i dag er fluxerende i sitt uttrykk. Likevel gir den gjennomgånde besetningen alle låtene en familiær lyd. og en rød tråd.

Amurimuri, 4 i dets antall.

Forskjellige musikalske bakgrunner er blitt vår forgrunn. Kan vi bygge broer på tvers? På Serendip er planen å vise hvor langt vi har kommet.

Natali Abrahamsen Garner - sang
Nora Myrseth Asheim - fiolin
Oda Mathilde Dyrnes - cello
Jan Klippen Hovland - piano

Monkey Plot

Monkey Plot har spilt sammen alle fire årene på jazz/impro-linja på Musikkhøgskolen, og består av Christian Winther på akustisk gitar, Magnus Skavhaug Nergaard på bass, og Jan Martin Gismervik på trommer. De har utmerket seg som sterke nykommere i det norske kreative musikkmiljøet både sammen og i andre band (Karokh, Ich Bin N!ntendo og PGA.) Musikken henter inspirasjon fra folkemusikk over hele verden, improvisert musikk som gis ut på selskaper som SOFA/Table Of The Elements/SYR, og mer kjente navn som Neil Young og Yo La Tengo. Monkey Plot spiller i hovedsak improvisert, men beveger seg som en enhet og skaper musikalske former og stemninger som likegodt kunne vært planlagt.

Fred Frith

Den legendariske gitaristen Fred Frith står bak en rekke nyskapende og eksperimentelle gitarverk og soloalbum på 60/70-tallet og ble spesielt kjent gjennom sitt samarbeid med avant-rock gruppen Henry Cow. Siden har han medvirket på mer enn 400 utgivelser og samarbeidet med storheter som Robert Wyatt, Brian Eno, Derek Bailey, John Zorn +++

Det er en stor ære å igjen få besøk av Frith på NMH, hvor han denne gang jobber med et sammensatt ensemble av studenter og stipendiater ved NMH.  Gå ikke glipp av dette!

In The Country

Pianotrioen In The Country feirer i 2013 sitt 10-årsjubileum. I løpet av årene har de  reist verden rundt flere ganger, gitt ut en rekke album og filmer – alle mottatt med stor jubel fra et samlet pressekorps. I 2004 ble de kåret til vinnere av JazzIntro, i 2009 ble albumet ”Whiteout ” omtalt som ”et av 2009s beste album” av nettstedet All About Jazz. Med seg til Serendip har de et rykende ferskt album ”Sunset Sunrise” utgitt på prestisjelabelet ACT.

Morten Qvenild – piano/tangenter
Roger Arntzen – bass
Pål Hausken – trommer
Ingar Hunskaar – lyd

 • Amurimuri
 • Armadillo
 • Monkeyplot
 • Stian Larsen
 • Christian Meaas Svendsen
 • Torg
 • In The Country
 • Fred Frith
 • Unbird + POJ