Serendip Lindemansalen 19. februar

Serendip

I Lindemansalen kan du høre Atilla, The Holy Mountain og Funderud Trio.

  • Fredag 19. februar 2016
  • 19.00
  • Lindemansalen

Omtale

Atilla kl. 19.00

Atilla er en tromme- og vokalduo med utspring fra jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole. Duoen eksperimenterer med grensene mellom synthpop og improvisert musikk, og utvider paletten for hva som lar seg gjøre i duoformatet. Under Serendip skal de spille konsert med deres nye lyskonsept i NMHs egne Lindemansal.

  • Siri Byrkjedal (vokal og synth)
  • Martin Ulvin (trommer og synth)

https://soundcloud.com/atillatilla

alt

 

 

 

The Holy Mountain kl. 20.00

The Holy Mountain er et elektro-akustisk avantgarde-duo fra Oslo med røtter i Philip Glass og psykedelisk minimalisme blandet og uttrykket gjennom orientalsk estetikk. Publikum og kritikere trekker ofte sammenligninger mellom gruppens uttrykk og tidligere verker av filmskapere som Staneley Kubrick, Godfrey Reggio og Alejandro Jodorowski hvor musikken er brukt til å danne «hypnotiserende og drømmende landskap gjennom simple, klare og høyst konseptuelle virkemidler».

Duoen ble opprettet sommeren 2013 av musikerne Andreas Angell og Aleksander Tidemann i håp om å gjenskape den minimalistiske tradisjon i et moderne lys. Ved siden av effektpedaler, Korg-synther, slagverk og akkordeon vises det live videokunst som videre forsterker duoens uttrykk. Ved en fler-sanselig konsertopplevelse håper de å ta publikum med på en psykedelisk og abstrakt reise gjennom mystiske og ukjente landskap. Målet er å ta det musikalske, og filosofiske budskapet til den tidlige minimalismen og fusjonere dette med klassisk akkordeon, jazz-rock (slagverk, synth) samt kunstfilm og visuell estetikk.

Debutalbum, «The Holy Mountain», ble spilt inn på Tanken studio i Sandvika, desember 2014 og kom ut på alle elektroniske plattformer (Tidal, Itunes, Spotify) 29.mai 2015 gjennom Toast Records.

  • Andreas Angell (akkordeon / FX)
  • Aleksander Tidemann (trommer / Korg)

https://open.spotify.com/album/2PVZ4C370W2OjrzGDbL5Ig

https://itunes.apple.com/no/album/the-holy-mountain/id993224839

alt

 

 

 

Funderud Trio kl. 21.00

Funderud Trio er en gitartrio som kombinerer elementer fra jazz og rock med fokus på improvisasjon. Medlemmene har bakgrunn fra rock, pop, standardjazz og korps, og dette skaper variert musikk med groove og energi. Når bandet skaper musikk har de 60-tallets powertrioer i bakhodet. De henter også inspirasjon fra moderne jazzmusikk.

  • Håvard Nordberg Funderud (gitar)
  • David Hveem (bass)
  • Kenneth Enes Kristoffersen (trommer)

https://soundcloud.com/underudrio

alt