Serendip Jazzfestival - musikkhøgskolens jazzfestival, fredag 21. februar

  • Fredag 21. februar 2014
  • NMH
  • 150/50/Gratis (for NMH-ansatte og studenter)
  • Billetter i døra

Program

Fredag 21. februar

18.00: David Skinner – Solo piano, Levinsalen

Rhythmic Circles” 

Én pianist, men mange rytmer. Skinner presenterer friimprovisert musikk basert på polyrytme og uvanlige taktarter. Han lar seg inspirere av diverse kilder: moderne klassisk komponister som Debussy, Messiaen, Ligeti og Bartok, samt jazz, indisk musikk og Bulgarsk folkemusikk. Skinner tar for tiden mastergrad i utøvende jazz ved NMH, og har utdannelse innen samtidskomposisjon fra Griegakademiet.

18.30: ”Komprovisasjonsimposisjon”, Helge Sunde og Sidsel Endresen med 3. Klasse – Foajèen (AVLYST!). Erstattes av: MONGREL

MONGREL spiller melodiske låter med løse improvisatoriske rammer, og ønsker å utnytte mulighetene som ligger i kvartettformatet. Kjent fra plateaktuelle band som KAROKH, Ronja og Dr Kay & His Interstellar Tone Scientists utgjør de et uredd improviserende kollektiv som fokuserer på idéutvikling, uttrykk og storform.

Thomas Husmo Litleskare - trompet
Johan Lindvall - piano
Stian Andersen - kontrabass
Tore Flatjord - trommer

19.30: PROPAN – Levinsalen

Åpne improvisasjoner og arrangementer skaper utgangspunktet for Propans musikalske bredde og historiemangfold. Med sterke tekster, suggererende droner og flerstemte melodier reiser sangen uredd. De henter inspirasjon i vokaltradisjoner fra alle verdenshjørner. Propan dekker rommet med varme og kalde lydtepper, fargede stemninger og klanger i forskjellige støynivåer. Duoen utforsker alle lyder instrumentet kan lage. Disse lydene smelter sammen, og blir en plattform åpen for egen tolkning.

Ina Kristine Evensen Sagstuen – vokal og effekter

Natali Abrahamsen Garner – vokal og effekter

20.00: Audun Kleive solo – Foajèen

Audun Kleive er en av Norges aller kjæreste trommeslagere. Hans musikalitet som trommeslager og perkusjonist er høyt respektert, og han er en vital kraft i norsk og internasjonal jazz. Han har medvirket på godt over 100 plateinnspillinger hvor han gir rytmisk grunnlag for blant annet  Terje Rypdal, Jon Balke, Charles Lloyd og Marilyn Mazur. Til Serendip kommer han i soloformat, og det blir rått og vakkert. Vi har allerede gåsehud!

21.00: ARTPOP - Lillesalen, Chateau Neuf

ARTPOP bygger en bro mellom eksperimentell og tradisjonell jazz. Bandet har som mål å dyrke en ny vokalstil ved å videreføre tradisjonen i en mer moderne kontekst. Dette eksperimentelle bandet ble definert av sangeren Wathiq Hoosain som ønsket å fusjonere sine ulike påvirkninger gjennom låtskriving. ARTPOP utforsker de uendelige mulighetene for vokalmusikk på en uvanlig måte ved å binde sammen "strukturerte" og "frie" elementer på en stilsikker måte.

Wathiq Hoosain - vokal

Ayumi Tanaka - piano

Masaki Kai - bass

Magnus Eide - trommer

Magdalena Adberger - cello

21.30: Hippo Act – Lillesalen, Chateau Neuf

Hippo Act kan plasseres et sted mellom rock, acid-lounge, synthpop og frijazz. Ved kombinasjon av akustiske og elektroniske elementer, komposisjon og improvisasjon, groove og frie rytmer, sparkes  musikken i uante retninger. Røttene er plantet i 70-tallets fruktbare jordsmonn, men har spiret gjennom tiden, blomstret som moderne lyd, og pollenert seg helt ut i fremtiden.

Emil Brattested - gitar

Morten Røsbak - tangenter

Andreas Haga - bass

Steinar Mossige - trommer


Kveldens to siste konserter presenteres av Serendip/NMH i samarbeid med Lillesalen Konsertserie.