Serendip Jazzfestival - musikkhøgskolens jazzfestival lørdag 22. februar

  • Lørdag 22. februar 2014
  • NMH

Program

Lørdag 22.februar

11.00: Workshop med Xavier Charles –  Lytting som et verktøy, U1010 (GRATIS)

For en improvisatør er det å kunne lytte det viktigste verktøyet vi har. Hvordan kan vi prøve å utvide vår lyttekapasitet?

Spillet hans kan beskrives som alt fra støy til elektro-akustisk via lydpoesi. Han har spilt på en rekke fesivaler i Frankrike og i utlandet, og har blant annet samarbeidet med musikere som Jacques Di Donato, Frederic Le Junter, Axel Dörner og Otomo Yoshihide. Hans musikalske forskning varierer fra ytelse på klarinett til installasjon av vibrerende høyttalere, på kanten av improvisert musikk, støyende rock og elektro-akustisk lyd.

13.00: Jazzkafè (Full Hals + Trafalgar) – Foajèen (GRATIS)

Trafalgar

Trafalgar er en jazztrio med sitt utspring fra Norges Musikkhøgskole. Bandet har spilt sammen siden våren 2011 da de møttes for å jamme, og alle var enig om at det stemte fra første tone. Låtmatrialet er stort sett eget, men de leker seg også med barnesanger og forskjellig populærmusikk, alt fra Jan Eggum til Alicia Keys.

Trygve Rypestøl - saks

Stian Andreas Andersen - kontrabass

Tore Flatfjord - trommer

Full Hals

Vokalensemblet Full Hals er NMH sitt eige jazzvokalensemble. Ensemblet har vore etablert som undervisningstilbod ved NMH sidan starten i 2005, og har opptrådt blant anna på Oslo og Kongsberg jazzfestival. Årets tema for vokalistane er vocalese-tradisjonen. Her tek ein utgangspunkt i virtuos instrumentalmusikk, og set tekst til. Full Hals byr med dette på spenstige a capella-arrangement, med tette klangar og funky beats. 

Årets vokalensemble er: Vilde Bakken, Live Sollid Schulerud, Siri Byrkjedal, Thea Emilie Wang, Maria Hansli, og Thomas Tvedt, under leiing av Guro Gravem Johansen. Alle arr. av Guro Gravem Johansen

14.30: Barnekonsert med Atilla (Åpen) – Lindeman (50 kr)

Årets barnekonsert på Serendip er eit eventyr fortald gjennom musikk, klang og rytme. Historia går føre seg i ein skog der det skjer mange spennande og rare ting. Atilla er ein tromme og vokalduo med fokus på improvisasjon og eksperimentering av ulike stemningar, klangar, rytmer og melodiar. Alle som vil kan vere med, forestillinga passar både vaksne og barn i alle aldre, men kanskje aller best for barn i alderen 6-10 år.

Siri Kristiansen Byrkjedal – vokal

Martin Ulvin - trommer

Installasjon med Ivar Grydeland

18.30: Moksha – Foajèen

Trioen Moksha er et møte mellom nordisk jazz og indisk ragamusikk som tar lytteren med på en musikalsk reise preget av spilleglede, virtuositet og nye spennende uttrykk. 

Oddrun Lilja - gitar

Sanskriti Shrestha - tabla

Tore Flatjord - darbuka

19.00: Bjørn Even og Håkon – Levin

Bjørn-Even og Håkon spiller improvisert og komponert musikk for piano/trøorgel og fele, dette er duoens aller første konsert!

Bjørn-Even Verbeke - piano/trøorgel

Håkon Aase - fele

19.30: Avantgong – Bakrommet  Dessverre avlyst grunnet sykdom. Erstattes med solokonsert med Helge Lien!

Avantgong er Jørn Øien og Jakop Janssønns ønske om å skape former, melodier og sammenheng ved hjelp av synther, trommer, elektronikk med fri musikk og verdensmusikk som utgangspunkt. Resultatet er et høyhastighetstog av spennende ideer og musikalske forløp. Lydkildene fusjonerer sømløst i et fri-improvisert uttrykk der groove og tonalitet varieres gjennom en strøm av fascinerende klangbilder. Inspirert av musikk og kulturer fra hele verden, elektronikamusikk og støy, jazz og impromusikk ,søker duoen å skape et særegent lydbilde.

Jørn Øien- synthesizere

Jakop Janssønn - trommer og elektronikk

20.00: Hanna Venia – Foajèen

Hanna Venia er et ungt, uetablert band, med medlemmer fra henholdsvis Norges Musikkhøgskole og Jazzlinja ved NTNU. De spiller musikk som tar opp i seg både jazz og elementer fra neo soul og hip hop, i fyldige klangfarger. Fokuset på tekst er sentralt og basert på mye tankevirksomhet som sentrerer seg om det å være menneske i det 21.århundret.

Hanna Mathiesen - vokalist og låtskriver

Martin Sandvik Gjerde - piano

Kristian B. Jacobsen - bass

Mads Skovdahl - trommer

20.30: Platform - Levin

Platform startet som trio med Katrine Schiøtt, Jan Martin Gismervik og Jonas Cambien. De har spilt sammen i flere år og spiller akkustisk, fri improvisert musikk. De har også ved flere anledninger hatt med seg den franske klarinettisten Xavier Charles, som nå har blitt fast inventar i bandet.
I januar 2013 var Platform i New York og spillte konsert med den amerikanske trompetisten Nate Whooley, og i august 2013 spilte de inn sin første plate.

Xavier Charles - klarinett

Katrine Schiøtt - cello

Jan Martin Gismervik - tromme

Jonas Cambien - piano

21.00: BodaBoda /m Magnus Broo – Foajèen

Boda Boda ble til sommeren 2013, da de tok med seg instrumentene på hyttetur til Toten. Siden har de fortsatt arbeidet, og spilte sin første konsert på Mir i Oslo 12. oktober. Bandet er glade i både folkemusikk, europeiske og amerikanske frijazzhelter, samt eldre jazztradisjon, noe som høres i Boda Boda sin egen musikk. Med besetningen saxofon, trompet, fele, kontrabass og trommer forsøker de å skape musikk de selv liker.

For anledningen har de med seg vikar for trompetist Morten Koppang Stang. For å få en fullverdig vikar skal de på Serendip spille med selveste Magnus Broo! Kjent fra legendariske band som Atomic og IPA.

Marthe Lea - sax

Håkon Aase - fele

Egil Kalman - bass

Øystein Aarnes Vik

Magnus Broo - trompet

21.30: Gùo – Levin

22.00: KAROHK – Foajèen

Sjumannsbandet KAROKH platedebuterer med releasekonsert på NMH! Bandet har etablert seg som et av de mer spennende undergrunns-livebandene i landet etter å ha turnert omfattende i Norge og Europa de siste årene. Karokh sniker seg likevel unna alle sjangerbåser gjennom å på mesterlig vis ta det beste fra kraut, improvisert minimalisme, dronete støyrock, amerikansk surf og akustiske folkeviser, samtidig som de holder musikken sammen av elementer hvem som helst kan kjenne igjen. Låtene er eklektiske og har fokus på nyskapende lyd og instrumentering - du vil definitivt bli overrasket underveis!